torsdag 7 januari 2010

En kväll på Facebook gav mig 2000 kr!


Igår hade jag en sjukt klimatsmart dag och då ska det nämnas att jag ändå använde min bil.

I tisdags kväll var jag inte ett dugg trött när fästmön ville gå och lägga sig så jag satt uppe och surfade lite. Väl inne på Facebook noterade jag att flera personer tackade mig för upplysningen om gruppen Bortskänkes/Bytes/Mottages 08-området.
Jag hade helt glömt bort denna grupp och blev därför lite nyfiken på den eftersom det var så många som tyckte den var bra. Så jag satte mig och började läsa olika saker som folk ville skänka bort eller byta till sig.
Plötsligt såg jag en kvinna som ville bli av med sängkläder till en barnsäng och eftersom vi är två som skall bli tre så tänkte jag att jag mailar en förfrågan om sängkläderna fanns kvar.
10 minuter senare hade vi redan gjort upp om att jag kunde komma och hämta dem dagen efter och att jag dessutom skulle få lite kläder.

Dagen efter tog jag bilen till denna familj och träffade en jättetrevlig kvinna med tre barn, tre vuxna och tre katter. För att göra en lång historia kort så fick jag på 20 minuter hur mycket information som helst om allt möjligt kring barn (bland annat allt man skall tänka på när man köper barnvagn) samt en påse med sängkläder och två flyttkartonger med barnkläder. När jag senare kom hem så lade jag och fästmön alla kläder i olika högar och jag tror inte vi kommer behöva köpa några kläder till vårt kommande barn alls mellan 2-12 månader. Vi uppskattade det till nästan 100 plagg. Jag är så otroligt glad över familjens välvilja och för att jag skickade det där mailet. Vi sparade sjukt mycket pengar och en stor sten föll från mitt hjärtas rädsla för att vi skall köpa massa nya kläder. Nu har vi så vi klarar oss under en lång period.

Tack Tina med familj.

Efter detta bar det av till Stadsmissionen där jag och sambon hittade en hel del kläder till för endast 20 kr styck. Jag kunde omöjligt missa att köpa barnet ett begagnat gosedjur för 20 kr och dessutom världens bästa vinylskiva om världens starkaste björn för 10 kr. Något som jag tänkte ge svärföräldrarna som kanske blir framtida barnvakter.

Sedan ville fästmön visa mig en mjukisoverall med leopardmönster som hon mer än gärna ville köpa till barnet. Jag som just nu jobbar mycket med lanseringen av TILL VILDINGARNAS LAND på film tyckte att den här dressen med öron och svansstump var helt okej. Jag tyckte också att det var lika bra att ställa upp på ett nyköpt plagg när fästmön så gärna ville köpa den. Jag är övertygad om att jag (tyvärr) kommer köpa barnet en del ”coola” saker jag med.

På vägen hem hämtade jag även ut något som jag köpt begagnat på Tradera. Min personvåg gick sönder för någon månad sedan och jag köpte därför en begagnad via tradera till det otroliga priset 48 kr (+42 kr i porto). Och som en perfekt avslutning noterade jag att jag hade gått ner 4,5 kilo på 11 dagar. Jag som har kämpat så galet hårt sedan detta blogginlägg.

På en och samma dag levde jag nästan helt klimatvänligt, sparade flera tusen kronor och hade dessutom gått ner i vikt. För tre och ett halvt år sedan hade jag ingen aning om att det var så kul och ekonomiskt att leva klimatsmart.

Har du gjort några sjukt härliga klimatsmarta klipp den senaste tiden?


2 kommentarer:

Cattlin sa...

Har länge tänkt skaffa en soffa till hundarna nere i vår hall, golvet är iskallt och hundarna tycker om att ligga ombonat. Och tänk idag hittade jag den på blocket till det facila priset av 0 kr och nära bodde de också. Kanon!
Tänk om fler lade ut en annons istället för att slänga helt funktionella saker.

Camilla sa...

Hej!

Nu när du ska bli pappa vill jag tipsa dig om att undvika mjukisdjur och leksaker i plast (polyester m.m.), då plaster ofta innehåller ämnen som kan rubba våra hormonsystem m.m. Om du tittar på innehållsförteckningen på mjukisdjuren så är väldigt många av dem tillverkade i 100% syntetmaterial.

Dessutom kan leksaker överlag innehålla en hel del skadliga kemikalier, så välj gärna leksaker, gosedjur och textilier som är ekologiska och giftfria.

Jag har gjort lite sammanställningar kring baby & barn på:http://www.hallbarlivsstil-webbmagasin.com/#/baby-barn/4536733213

Å så vill vi tipsa dig om att gå för tygblöjor :))!

Vänliga Hälsningar
Camilla, Christian & Gabriel(6 mån)

www.hallbarlivsstil-webbmagasin.com