onsdag 17 december 2008

I made the paper! (klassiskt citat)

Idag blev jag helt mållös…

På mitt jobb har jag en väldans tur. Jag har nämligen tillgång till de flesta tidningar som ges ut i Sverige och då helt gratis. Självklart har jag då tillgång till massa tidningar som jag aldrig skulle bläddra i men de som jag faktiskt vill bläddra kommer jag åt helt gratis genom att låna dem på jobbet där de används i det dagliga arbetet.

Idag kom då en kollega inspringande till mig med senaste numret av DEN MEDVETNA TIDNINGEN LEVA i handen och berättade att jag minsann var med på tidningen årliga lista.

ÅRETS 100 INSPIRATÖRER 2008
Passion, mod, kärlek, leklust, engagemang, visdom… Här är levas lista över de 100 som har gjort världen lite bättre 2008.


Och där bland namn som Christian Azar vars bok jag läser om klimatet just nu Karin Bojs vars artiklar i Dagens Nyheter jag läser och Doreen Månsson som jag så gärna ville maila för några veckor sedan när jag tyckte hon verkade vara världens coolaste mamma efter att ha läst en artikel om henne i Café finns mitt namn på denna lista.

MILJÖFÖRBANNAD Stephan Bäckman för sin outtröttliga, arga och passionerade kamp mot miljöförstöringen. http://www.ielftetimmen.blogspot.com/

Att få ett sånt erkännande av en härlig tidning som LEVA känns helt otroligt. Jag finner faktiskt knappt orden att skriva idag.

Ni som läser min blogg är ju anledningen till att jag fortsätter skriva. En vän till mig sa idag att han blivit pappers polis på jobbet på senare tid på grund av mig. Jag var inte ens medveten om att han ibland gick in på bloggen.

Jag hoppas att jag kan inspirera andra att leva mer klimatvänligt med min blogg och finna ett helt nytt sätt att leva. Ett levene som inte utgörs av ständig jakt på pengar som därefter leder till tillfällig glädje genom konsumtion. Se till att LEVA istället för att shoppa det skapar mycket mer glädje på lång sikt.

Tack för att du läser min blogg och den största av kramar till redaktionen på LEVA som gav mig den finaste av julklappar nämligen glädje och en upplevelse.

På bilden nedan ser ni de tidningar som avvaktar läsning i sängen om nätterna hemma hos mig (de flesta är lånade).

4 kommentarer:

kajsa sa...

Stort grattis!

National Geographics The Green Guide gillar jag. Prenumererar på den själv, i pappersformat ska jag väl erkänna. Kanske inte så klimatsmart med tanke på att den skickas från USA. Men jag är hopplöst dålig på att läsa tidningar på nätet. Jag kan inte koncentrera mig på vad jag läser.

Hanneles Christmas sa...

Vi andra kan gå till biblioteket :)

kajsa sa...

Tyvärr har dom inte den tidningen på biblioteket och tänker inte ta in den heller... God Jul!

Lotta sa...

Grattis! Det måste kännas skönt att få ett erkännande! Härligt, jobba på!