tisdag 16 december 2008

Våga Vägra McDonalds!


Det blir idag ett inlägg av lite kortare natur.

Det har nämligen gått minst 350 dagar sedan jag senast åt på McDonalds.

Förra året bestämde jag mig efter ett brådskande besök på ”Donken” (Som den kallas i Stockholm) att aldrig mer äta där. Den gången var maten precis som flera gånger innan inte ens god vilket ledde till att jag påbörjade min bojkott. Jag minns hur jag stod där och funderade över hur man kunde bli så otroligt hungrig bara man kände lukten av McDonalds. I samma veva hade jag även sett filmen FAST FOOD NATION.

Oftast är det ju som så att man går på stan eller kanske skall gå på bio och då tar sig ett besök på McDonalds innan eller efter. Jag har nu helt slutat med detta och som en följd av detta har jag detta år ätit sundare mat, mer vegetariansk mat men också hittat en del prisvärda små restauranger i Stockholms innerstad. Många gånger har det dessutom lett till att jag kortat ner min vistelse i innerstan och åkt hem när jag blivit hungrig. På så sätt har jag minskat min köttkonsumtion men också minskat mitt shoppande generellt.

Så med andra ord finns det många fördelar med att sluta äta på McDonalds.

Det skall dock nämnas att jag i år ätit 1-2 gånger på Max och 1-2 gånger på Burger king. Men i det stora hela så har jag minskat mina besök på snabbrestauranger med säkert 85% i år.

Det är såklart lite dyrare att äta på en billig restaurang jämfört med McDonalds men det anser jag det helt klart vara värt. Upplevelsen är nämligen avsevärt mycket bättre och om man äter hemma ibland har man ändå sparat in pengarna.

Skulle du klara dig utan McDonalds på ett helt år?

10 kommentarer:

Jocke sa...

Svar: Ja.
Hoppar lätt över snabbmaten. Har fått nog av alla smakförstärkare, konserveringsmedel å skit.

emma sa...

Lätt!
Länge leve grön mat!
:D
God Jul Stephan!

Lars Johansson sa...

Det framgår inte varför du inte ska äta på McDonalds. Förklara gärna. Först har det gått 350 dar, sen kommer "poängen". I mitt fall som vegetarian uppgår väl liksom köttkonsumtionen till noll (0) procent. SÅ här kanske jag överträffar t o m Stephan (?). Däremot åt jag två kyddiga McBean efter varann. Mycket gott. De jag pratade med som jobbade där hade inte smakat den nån när jag sa att visst är den god (!). Om det var just McBeanen som eller McDonalds som helhet som undveks av de anställda framgick inte.

Stephan Bäckman sa...

Emma: God jul till dig med.

Lars: Anledningen till att jag slutade äta på McDonalds var att det inte var gott och att jag lärde mig att maten innehåller massa falska ämnen för att jag skall bli sugen på den och knappt kunna stå emot lukten.

Nu har jag inga problem att stå emot lukten och den känns mest flottig.

Dessutom har jag velat minska mitt köttätande detta år och då är Donalds en bra plats att börja på.

Sist men inte minst blev jag arg på hur dombehandlade sina nattliga städare vilket visades i uppdrag granskning.

Lars Johansson sa...

Mer konstruktiv kritik, tack. McDonald's är franchise-ägda. Undvik just den ägaren som var litet dum. Tänk om jag undvek din bio för att någon kastade popcorn på mej i en kanske helt annan bio i en annan stad. Men visst borde McDonald's satsa mer reklam på sina McBean, McGreenery och vad de heter. De är aldrig med på de rabattkuponger man delar ut på stan. Som frukost tog jag förra veckan en mcbagel där man kan beställa utan skinkan. Det finns också pannkakor mm.

kajsa sa...

Jag är inte lika förtjust i McBean som Lars är. Jag tycker inte den smakar så värst mycket mer än starka kryddor. Däremot gillar jag den vegetariska burgaren på MAX. Håller med Lars om att de vegetariska alternativen borde lyftas fram lite mer. Sen borde hamburgerrestaurangerna överlag ha en vego-box till småttingarna också. Det är en smula halvkrångligt att käka på någondera restaurang eftersom vår familj består av allätare, vegetarian och pescatorian. Fram för lite fler alternativ. Och som sagt, ett vegoalternativ för barnmenyerna. Men det gäller öht de flesta restauranger som inte har mycket barnvänlig vegomat. Tror dom inte att det finns vegobarn eller?

Janne sa...

Tycker det känns sisådär med allt socker, och salt för den delen, som används i "maten" på snabbmatskedjorna. Men det är ju smart av dem, vi blir ju beroende av skiten.
Vilket är extra hemskt då det kommer till barn.

krister sa...

Lätt har inte ätit på mcdonalds sen december 1992då jag inte fann någon annanstans att inta en frukost på, under en resa i latinamerika,har fortfarande lite ångest

Anonym sa...

Har i mitt 25 årig liv ätit på MacDo kanske 3 ggr och senaste gången var kanske när jag var 12. Jag har aldrig varit ett snabbmatsfan även om det kanske blir en pizza eller kebab ist emellan åt... Hellre går jag och köper mig lite frukt eller en youghurt så jag står mig tills jag kommer hem eller varför inte ta en mysig fika i en avslappnande miljö minst lika billit/dyrk som på MacDo för ärligt talat så himla billigt vekar det ju inte vara bara snabbt äckligt och onyttigt...

Stephan Bäckman sa...

Krister: När jag läste ditt inlägg så skrattade jag rakt ut. Vet inte om det är du eller jag som lider av vår ångest :0)