söndag 17 januari 2010

Ut med det gamla...

Att skaffa barn gör mig redan nu påmind om hur lite tid över till annat man kommer ha framöver. Den gångna veckan har vi skaffat barnvagn, bilbarnstol, babygym och skötbord (allt begagnat till mycket bra pris). Är man bara ute i god tid kan man sakta köpa in allt som kommer behövas och på så sätt hinna kika lite extra efter välvårdat begagnat. Tid över till att blogga har man dock inte.

Eftersom det skall bli ett liv till i lägenheten och vi inte har några planer på att flytta än på ett tag måste man helt enkelt göra plats för den lille. Därför har jag låtit mig inspireras av Ankis köpstopsblogg som i sin tur är inspirerad av David och bloggen Simple organized life har jag antagit utmaningen” 10 things challenge” som enkelt beskrivet går ut på att varje vecka leta igenom hemmet efter 10 saker som du är villig att göra dig av med. Sakerna skall inte i första hand kastas utan helst ges bort eller skänkas till välgörenhet kanske till och med lägger ut på Tradera.

Mitt barn kommer födas om ca 8 veckor vilket skulle innebära att jag hinner göra mig av med 80 saker innan krabaten tittar ut. Detta är en bra bit på vägen och kanske egentligen är allt jag kommer hitta som jag inte vill ha kvar.

Sakerna jag valt att göra mig av med första veckan är följande:

1. Boken KYOTO OCH FJÄRILARNA av Lennart Ramberg

2. Sountracket till filmen METROPIA

3. Skiva med 2 UNLIMITED (No limit)

4. Skiva med Robert Miles (Children)

5. En sydeuropeisk fotbolls trumpet (som kan väcka döda)

6. Damväska (sprillans ny)

7. Damväska (sprillans ny)

8. Halsband i påse

9. Versace parfym

10. Engångskamera

Om någon reagerar på varför jag skänker bort splitternya damväskor så är svaret enkelt. Jag fick dem i julklapp (!?!?) men är kille.

Alla dessa saker kommer jag inledningsvis att lägga ut Facebook gruppen Bortskänkes i Stockholm och det som är kvar efter en vecka kommer sedan att skänkas till stadsmissionen.

Om du ser nått på bilden som du vill ha så är det bara att maila mig så skall vi säkert kunna lösa detta.

Vore riktigt roligt om du som läsare också antog denna utmaning och kommenterade med en länk till dina 10 saker!

Visst är det väl ingen som undrar över vad detta inlägg har med klimatet att göra? ALLT begagnat är klimatsmart i längden. Att köpa begagnat ger dig dessutom mer pengar över om du inte köper Picasso.

3 kommentarer:

joanna sa...

Ja men de e ju toppen e klart!!! Jag e redan igång med storrensning och skänker prylar på FB hela tiden!

Anonym sa...

du är helt rätt ute.
vi kommer att bli lyckligare ju mer saker vi gör oss av med.

Mamma Mimmi sa...

Välkommen " i klubben"! Jag har rensat 10 saker i veckan i 22 veckor nu och det känns underbart. Kan hålla på lääänge till ... tyvärr!