onsdag 3 december 2008

En julklapp som känns helrätt!I december står julen för dörren och dessutom julmiddagar på företaget och i branschen. I morgon skall jag gå på min första av dessa två middagar.

Jag vet inte om det är lite annorlunda för vår bransch men på dessa julmiddagar skall man ha med sig en julklapp för ca 50 kr som alla lägger i en stor säck. Tomten tar sedan denna säck och delar ut en julklapp till de anställda. Med andra ord skall man köpa en present som man inte vet vem som får dem.
De senaste åren har jag gett bort två trisslotter men i år ville jag ge bort nått annat. Jag kom då på nått ganska smart. Jag har idag satt in 150 kr på Greenpeace konto, 100 kr för att täcka de två presenterna jag behöver och 50kr som jag var skyldig från min försäljning av I ELFTE TIMMEN DVDn. I morgon skall jag göra två diplom som säger nått i stil med ”Grattis du har just gett Greenpeace 50 kr så att de kan arbete mot global miljöförstöring och för en värld i fred och ekologisk balans”.

Utöver detta kommer jag dessutom att slänga med varsitt nummer av tidningen Situation Stockholm som jag börjat köpa igen efter flera års uppehåll. Jag vet faktiskt inte vad som hänt, när jag var yngre köpte jag tidningen på grund av dåligt samvete och tyckte att den var ganska dålig men nu har jag köpt den igen och kanske är det jag som har mognat för tidningen är kanonbra. Speciellt det senaste numret med en artikel om Martin Kellerman.

Situation Stockholm ligger mig faktiskt galet varmt om hjärtat. Jag orkar inte riktigt gå in på varför men låt oss säga som så att bostadslöshet har funnits i familjen under mina år på jorden.

Det bästa med tidningen är att säljarna framstår som riktigt smarta och intressanta människor och att säljarna såklart tjänar sitt uppehälle genom att sälja dem. Det kan ibland göra riktigt ont att läsa om människor som sover i trappuppgångar när jag själv har ett sommarhus på 8 rum och en tomt stor som 3 fotbollsplaner som jag inte ens är i på vintern.

Hur som helst, det jag försöker säga är att om du skall ge bort en present på jobbet de närmaste veckorna så kan du alltid ge bort en kanon tidning eller ett bidrag till en organisation av ditt intresse för jag tror egentligen inte att den som skall få din present är i behov av det du tänkt ge dem.


3 kommentarer:

Rickard sa...

*applåderar* äntligen haha... skämt åsido. Kanon presenter. Hade tänkt liknande. Men jag satsar oftast på Unicef. Åh fick en bra ide, vi borde ha någon utmaning. Jag och mina bloggvänner och våra läsare "mot" dig och dina läsare, så ser vi vem som kan samla mest till sin sak. Inte för att tävla vems sak som är viktigast, utan som en kul grej för att få folk att bi generösa :)

Lotta sa...

Själv köper jag inte så mycket julklappar, och jag tycker det är vansinne att många känner sig tvingade att göra det, säskilt om de har egna drömmar de längtar efter att förverkliga om de bara hade ekonomisk möjlighet.

Ska man handla något, är det bättre att göra något vettigt av det. Det finns ju många seriösa organisationer att kunna stödja..

Stephan Bäckman sa...

I min familj är det en julklapp för 150-200 kr som gäller och den skall helst vara begagnad. Som det ser ut just nu kommer alla julklappar utom DVD boxen PLANET EARTH som jag tidigare skrivit om att vara just begagnad.