tisdag 11 november 2008

Köp DVD filmen I ELFTE TIMMEN för 1 kr.


För att fira att man nu kan källsortera mjukplast över hela landet har jag lagt ut filmen I ELFTE TIMMEN på tradera med startpriset 1 ynka krona (läs detta med lite ironi).

Det är nämligen som så att jag fick nyligen filmen I ELFTE TIMMEN på DVD i present men då jag sedan tidigare redan fått filmen två gånger hade jag nu ett tredje exemplar av filmen som jag vill göra mig av med och marknadsför här på bloggen.

Det intressanta blir ju att någon som läser min blogg kommer få köpa filmen samt att den antagligen får filmen till ett mycket bra pris.

I ELFTE TIMMEN filmen är ju den stora anledningen till att min blogg finns och bär samma titel som denna dokumentär.

Länken till min auktion på tradera där alltså startpriset är 1 ynka krona hittar ni här.

Lycka till med budandet.

Nedan följer en kort beskrivning av filmen:

Leonardo DiCaprio har producerat och står för berättarrösten i denna skrämmande dokumentär, som visar åt vilket håll det barkar om vi går på i ullstrumporna - men även hur vi kan avbryta denna onda cirkel. En rad personligheter uttalar sig om det kritiska läge som livet på vår planet befinner sig i, från Mikhail Gorbachev och Stephen Hawking till experten inom hållbar utveckling, William McDonough. Deras insikter blandas med hårresande bilder på naturkatastrofer, från översvämningar, bränder och orkaner till rämnande isberg. Men vi får också se hur vi kan uppnå en hållbar utveckling . Frågan är om vi kommer att ta till vara vår sista chans och avlasta vår misshandlade miljö. Den här filmen är ett nödrop som det ligger i allas intresse att se och påverkas av.

Se mer om filmen här.

6 kommentarer:

Ekorren sa...

bra idé, men min första tanke blir att någon läsare känner sig manad att stå ett "kast för miljön" och kommer bjuda nypris för den. och du får då ut extra betalt en annars om du lagt ut den utan o göra reklam för den på bloggen.

Däremot skulle du nu säga att allt över 70kr sätts in för något bra syfte så tycker jag det blir en annan sak. Eller kanske hela summan ?

kajsa sa...

Bra tänkt ekorren! Sätt in summan som du får för filmen till nåt miljöprojekt. Vi-skogen kanske? Såg att den var uppe i 31 kr och det blir ju iaf 1 1/2 träd i Vi-skogen för den summan. www.vi-skogen.se

Stephan Bäckman sa...

Hej Ekorren och Kajsa,

Pengarna kommer faktiskt gå till mig. Låt mig förklara varför.

I slutet av november kommer jag börja arbeta på min nya sajt www.ielftetimmen.nu. Jag har nämligen köpt den domänen och utrymme hos ett webhotel för att göra detta.

Detta kostade mig ca 600 kr och som jag förstår det kommer det kosta mig lika mycket varje år.

Dit skall pengarna gå.

Jag hoppas ni tycker detta är ett bra endamål.

Ekorren sa...

Tjo Stephan.

Visst är det en bra grej. Men att göra små saker för andra kan starta kedjereaktioner. Det är ju inte några enorma summor vi pratar om.
Plus du får ju helt klart bonus poäng som person när man gör nobla saker.

Men men, nog om det :)

kajsa sa...

Visst, jag kan absolut tycka att det är bra att det går till att utveckla en hemsida istället för en blogg. å andra sidan, som ekorren säger så är det inte någon stor summa det rör sig om. 31 kr var filmen fortfarande på när jag tittade nyss. Det är ingen stor summa och är väl en fis i rymden till de 600 kr som domänen kostade. Antar att du har räknat på att du har råd med dessa förutan dessa 31 kr? Men det är som sagt inte mitt beslut. Du gör naturligtvis som du vill. Men likt ekorren så kan det ge den effekten att fler gör samma sak, likt ringar på vatten...

kajsa sa...

55 spänn kommer att betalas in till Vi-skogen av mig. Hoppas fler antar min "utmaning" och sätter in samma summa till någon organisation/projekt.