söndag 28 december 2008

Begagnade julkappar är bäst

Så var julen äntligen över och endast en söt liten gran med belysning och mormors gamla julpynt finns kvar efter ett minimalt julstök.
Jag vaknade upp den 23 december och kände mig riktigt sjuk och det var ju inte kul alls. Så dagarna sedan dess har jag använt till att försöka bli frisk igen och det var först igår som jag tog mig ut på en längre promenad i kylan för att känna att jag levde och inte bara satt och blev frustrerad i hemmet.

Inte för att det är av så stort intresse men jag lovade ju att återkomma med vad jag gav bort i julklapp.
Mina bröder fick bara begagnande julklappar. Min yngsta bror på 17 år fick två serie album om vår favorithund Rocky. Mellan brodern fick tre böcker: Att välja glädje (Kay Pollak), 13 dygn i rymden (Christer Fuglesang) och Happiness (Richard Layard). Mellan brorsan fick också 6 stycken Bluray filmer av mig som jag inte längre ville ha.

Andra julklappar som jag gav bort i år var bland annat en termos till min fästmö så att hon kunde ta med sig kaffe till jobbet istället för att köpa dyrt kaffe på vägen (hon skall även få en present till som är försenad, jag får återkomma om den). . Hennes föräldrar får dels en prenumeration på Råd & Rön samt en DVD boxen planet earth som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Så vad fick jag då:
Av min minsta bror fick jag en prenumeration på Situation Stockholm, men han hade haft problem med att beställa den så vi får väl se om den dyker upp. Av mellan brodern fick jag 150 kr som han hade gett till Unicef.

Av fästmön har jag ännu inte fått nått då hon varit sjuk innan jul men hon har lovat att det jag skall få är begagnat.

Jag måste erkänna att jaga begagnade julklappar som jag räknat med att mina nära och kära vill ha har varit spännande och kul. Man får liksom hålla ögonen öppna i flera månader och det har underhållit mig.

VAD JAG LÄRT MIG IDAG: Att jag aldrig mer skall göra en dubbel sats av lussebullar när jag bakar för det blir på tok för många och gör hela frysen full. Fördelen var dock att jag precis nu kom på att jag behöver frosta av frysen så nu skall jag göra det så snart jag postat detta inlägg.

5 kommentarer:

Vi Visar Vägen sa...

Begagnat tycker jag är sjukt svårt att ge bort. Jag känner mig helt handikappad på området både vad gäller att köpa till mig själv och andra. I år till julen sastade jag istället hårt på ät- och drickbart/upplevelser (bio, vin, ost, te/kaffe/choklad), med undantag för några klappar. Det fungerar som ett bra alternativ tycker jag!

Anonym sa...

Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp/Ellen Key

Stephan Bäckman sa...

Biobiljetter kan man alltid ge bort. Det är miljövänligt och inget som skall ställas i bokhyllan.

sedan håller det mig även med jobb ;0)

Christian sa...

Att ge bort begagnat är en riktigt bra grej egentligen. Man kan få väldigt mycket vara för mindre pengar, men det finns också en "risk" med att ge bort någonting begagnat - Den som får klappen kan inte byta den och det finns ingen garanti om man köper begagnad elektronisk utrustning.

Personligen så har jag en del begagnade saker på min önskelista, men det är nog mer för att man ska ha råd att köpa den, än min miljömedvetna sida om pratar.

God fortsättning förresten.

Lasse Johansson sa...

Julgransbelysning gör sig bättre med moderna dioder. Det verkar finnas diodslingor överallt. De drar mindre än glödlampor. Sätt aldrig mer lampor i granen.