måndag 29 december 2008

Den bästa tidningen på marknaden!


Den bästa internationella tidningen på marknaden för oss som vill leva klimatvänligt är helt klart National Geographics GREEN GUIDE.

GREEN GUIDE kommer ut 4 gånger per år och kostar 79kr i handeln.

När jag hade köpt mitt första nummer i somras bestämde jag mig genast för att bli prenumerant. Tidningar jag gillar väljer jag att prenumerera på eftersom jag inbillar mig att om man prenumererar på en tidning så får förlaget hela intäkten samt att de inte behöver trycka upp en massa över exemplar som om de inte blir sålda skall makuleras.

Det jag gillar främst med GREEN GUIDE är att den denna tidning på nästan 100 sidor enbart handlar om hur man lever mer klimatvänligt. Den ger mig också en hel del inblick i att det finns massa amerikaner som vill leva klimatvänligt och att bilden vi ser av USA som icke miljövänliga medborgare av vår planet inte alltid stämmer.

GREEN GUIDE har också en riktigt bra hemsida.

När jag beställde min prenumeration på tidningen så blev det dock ett misstag. Jag fick nämligen sommar och höstnumret skickat till mig. Ett problem som löste sig med ett enkelt mail dock.
Detta innebär nu att jag har dubbletter av denna tidning i min samling.

Dessa har jag tänkt lägga ut på Tradera för 1 kr som startbud. Pengarna som jag sedan får in på dessa tidningar kommer jag sedan oavkortat att skänka till den välgörenhetsorganisation som vinnaren av auktionen vill ska ha dem. Bra va?

Nu förstår jag att du säkert skulle vilja kunna bläddra i tidningen innan du köper den. Det går faktiskt nästan. För om du klicka här så kommer du till vinternumret av tidningen i digitalform och där ser du hur tidningen är.

Så lägg nu ett bud på en riktigt bra tidning och glöm inte att pengarna går till en välgörenhetsorganisation som du väljer. Lägg ditt bud HÄR.

Nedan ser du en bra film om hur du minskar din vatten konsumtion i badrummet.VAD JAG LÄRT MIG IDAG: Min bank ville ha 225kr för att jag skall ha ett betalkort hos dem under 2009. Så jag ringde up dem och sa att jag i sådant fall ville byta bank. Då sa det att jag kunde få kortet gratis istället. Gör detta du med och du har 225kr extra under januari månad att leva klimatvänligt för.
För 225 kr kan du få 7 lågenergilampor som kan spara dig ca 700kr på ett år.

5 kommentarer:

Annie sa...

Haha, bankerna är inte glada i dessa dagar märker man!

emma sa...

Det är roligt hur mycket man egentligen kan påverka bara genom att kontakta företag osv.
Bra att bli påmind om det ibland!

annie sa...

Hej!

Glömde säga det: Jag har utmanat dig på min blogg om att skriva en kort lista över dina miljögärningar 2008. Hoppa gärna på :)

Mats sa...

Detta kan vara intressant läsning för de med öppet sinne och vilja att ifrågasätta: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=265

Jocke sa...

Intressant med lite andra fakta än de som ständigt rapporteras i media. Här är en intressant artikel "...Christopher Monckton disputes the 'facts' of this impending apocalypse and accuses the UN and its scientists of distorting the truth": http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1533290/Climate-chaos-Don%27t-believe-it.html