torsdag 27 november 2008

Jag har blivit hotad av Facebook


Sist jag skickade ut ett mail till alla som är intresserade av min blogg via Facebook fick jag ett hotbrev tillbaka från Facebook.

De skrev att dom förutsätter att mina mail är spam då de alltid innehåller samma / liknande ord och att om jag fortsatte med detta så kommer man stänga ner kontot bums.

Givetvis gjorde detta mig väldigt ledsen vilket gjort att jag inte skrivit på bloggen på någon dag. Jag vill ju nå ut med klimatvänliga tips till så många som möjligt. Det känns ju dumt att lägga ner 7 timmar av sin vecka varje vecka med bara ett fåtal läsare. Därför letar jag nu ständigt efter tips om hur man får besökare till sin blogg. Nått som jag bara inte hinner med eller för den delen vill är att uppdatera sin blogg flera gånger om dagen för att få läsare. Jag har ju ett jobb att sköta mellan 9-17.

Så mängden mail från mig via Facebook kommer att minska men för den delen tänker jag ändå fortsätta uppdatera min blogg så regelbundet jag bara orkar.

Har ni tips på hur mina läsare på ett enkelt sätt kan få tips om att bloggen är uppdaterad så får ni gärna höra av er.

Efter mailet från Facebook tycker jag även man skall ställa sig lite frågande till just Facebook. Bevisligen så scannar deras system av alla mail som skickas och lägger dem på minnet för att sedan lyckas känna igen ord och länkar. Känns lite läskigt tycker jag. I min okunskap så trodde jag faktiskt inte att sånt hände.

I dag var jag på det årliga Klimatforumet som hålls av Naturvårdsverket. Detta var mycket kul och lärorikt och jag kommer att återkomma till detta i nästa vecka när Naturvårdsverket hunnit uppdatera sin hemsida så att jag kan skicka länkar.

Sist men inte minst så är jag dessutom lite besviken på mig själv. Jag har nämligen glömt att jag i morgon skall besiktiga bilen så det är bara att hänga på dom där jäkla vinterdäcken i alla fall. Dock skall jag nog klara att köra bilen markant mindre denna vinter jämfört med förra.

Inom kort kommer jag med nya fakta om hur du lever mer klimatvänligt.

3 kommentarer:

anjocapi sa...

Det enda som funkar är att besöka andras bloggar och lämna avtryck.. Det är i allafall så jag hittat alla bloggar som jag läser.

Rickard sa...

Ja va ska man säga. Bloggen är ju informativt okey. Däremot skulle den behöva lite mer personlig touch. Den känns stel, samt inte helt ärlig.

Jag skulle vilja se lite mer jordnära inlägg där du kanske blandar in dina läsare. Utmana dem till att göra saker.

"Vilka läsare kan hamna på topp 10 listan -hur jag sänkte min energikostnad per månad-"

Eller kanske som jag och mina vänner brukar göra ibland. Utmana varandra till att ha insamlingar till goda gärningar. Jag t.ex sa att om 3 av mina vänner blev världsföräldrar skulle jag raka av mig håret. Vilket jag fick göra också när 5 av dem blev det.

Man måste offra lite för sin sak. För att ta upp det igen. Filmen du hade på tradera som du tipsade dina läsare om, intäkten borde gått helt till en god gärning. Speciellt när du gjorde reklam för auktionen här.

Sen kan man köra de klassiska sakerna och investera i bloggen. Ha tävlingar där du lottar ut filmer/böcker annat inom ämnet. Tävlingarna bör dock vara av den karaktär där du inte kräver reklam lr egen vinst i utbyte. För då räknas det som mutor.

Bra bloggar sprider sig via folk som uppskattar den.

Lotta sa...

Hej!
Jag trodde först att det var någon enskild person som skickat hotbrev, skönt att det i alla fall inte var så. Mycket märkligt i alla fall!