tisdag 23 februari 2010

Andreas Carlgren får inte min röst i September!


Vädret gör det ju inte lätt att ta sig till jobbet dessa dagar.
Idag bestämde jag mig för att försöka cykla de 2 mil som är fram och tillbaka till jobbet och till min stora förvåning så gick det mycket bra.

Enkel resa brukar på sommaren ta ca 40 minuter och i morse kom jag till jobbet på 50 minuter. Jag hade inga som helst problem att få grepp i snön med däcken. I går tog det otroliga två timmar till jobbet. Om det inte hade varit för att jag skall ut och äta på kvällen så skulle jag nog ha cyklat i morgon med.

Den första april 2009 träffade jag vår miljöminister Andreas Carlgren på ett miljöevent i stadshuset som du kan läsa om i mitt gamla blogginlägg här.

Jag hade vunnit en tävling och en del av vinsten var en pratstund med Andreas.
Den kvällen lovade jag honom att posta dvdfilmen I ELFTE TIMMEN till honom vilket jag också gjorde med ett medföljande brev om där jag skrev att jag verkligen tyckte att han borde försöka ordna så att våra skolungdomar fick se filmen och på så sätt få lära sig vad klimatförändringarna innebär och hur konsumtion är en del av detta.

Idag, 10,5 månader senare fick jag ett svar från honom, eller snarare hans sekreterare. Nedan kan ni läsa det exakta svaret:


REGERINGSKANSLIET

Miljödepartementet

Informationsstaben M2009/1544/A/Br

Hej Stephan! Du skrev till miljöminister Andreas Carlgren för en tid sedan angående din blogg ”I Elfte timmen”.

Jag har blivit ombedd att besvara ditt e-brev och jag beklagar att svaret dröjt.

Vi får många brev till miljöministern och departementet och vi hinner tyvärr inte besvara dem i den takt vi skulle önska.


Jag vill bara med dessa korta rader tacka dig för ditt e-brev och den bifogade dvd-filmen och för att du tog dig tid att skriva till Andreas Carlgren.


Med vänlig hälsning

Cecilia Kindahl

Departementssekreterare

Dessa små korta rader tog alltså 10,5 månader att skriva. Än mer roligt är att jag inte alls skrivit något e-brev och att det är väldigt svårt att bifoga en dvd film med ett e-brev eller vad tycker mina bloggläsare?

En sak är säker det blir inte Centerpartiet som får min röst i höst. Inte med Vattenfall skandalerna och Varg jakten.
I Höst lägger jag min röst på denna kvinna och lyckas hon inte få mitt förtroende under de kommande 4 åren så kommer jag att kandidera själv år 2014.2 kommentarer:

Duratror sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joakim Pihlstrand-Trulp sa...

En väl värd icke-röst. Alliansens gröna röst har omdanats till ett nyliberalt parti som främst företräder exploatering och korporativa intressen. De är lika gröna som parkeringsplatsen borta vid köpcentret och motorvägen till och från flygplatsen.

Hur går det med förtroendet för MP? Hur förbereder du din kandidatur? ;-)