onsdag 23 december 2009

Uppskattade julklappar på en högre nivå!

I år lyckades jag tydligen ge bort två riktigt fina julklappar. Det fina är ju dock att dessa julklappar inte kostade mig en endaste krona och kan inte bli mer miljövänliga.

Låt mig förklara.

Hos min tidigare arbetsgivare brukade ibland skådespelaren Gösta Ekman komma förbi. Jag som älskar film har alltid tyckt att Götsta Ekman är vår tids bästa svenska skådespelare. Han är kort och gott otroligt rolig och charmig i alla lägen (han borde vunnit Guldbaggen det år han var nominerad för SKENBART).

Jag har dock aldrig vågat berätta detta för honom när jag sett honom. Men i söndags slog jag till. Jag skulle på julkonsert (miljövänligt) i Berwaldhallen och påvägen dit kom Gösta gåendes i snön med en dramaten bakom sig. ”Ursäkta Herr Ekman” sa jag på vilket han stannade. ”Jag måste bara få säga att jag alltid har tyckt att du är Sveriges bästa skådespelare och att jag alltid älskat dina filmer”. Han såg lite skrämd ut till en början, nästan som att jag attakerade honom. Men så sken han upp och log och sa ”Tack så hemskt mycket. Vilket fin julklapp. Sedan skildes våra vägar.

Igår var jag med om nästan samma sak. Jag hade en favoritlärare i svenska och engelska under min högstadieperiod. Min bror som är lite yngre än mig gick kvar i Bagarmossens skola när jag slutade och berättade att denne lärare hade blivit anklagad för att ha taffsat på två elever och tyckte att denna anklagan var så jobbig att han bytte arbetsplats. Förtjust som jag är i denna lärare har jag verkligen svårt att tro att han skulle gjort nåt sådant. Jag hade därför lovat mig själv att hylla honom som lärare den dagen jag stötte på honom på stan. Denna dag var igår. Plötsligt så gick han förbi mig på stan. Först tvekade jag men sedan ville jag verkligen fullfölja mitt löfte så jag rusade efter honom och ropade på honom. Han kände först inte igen mig. Ärligt så kände han inte igen mitt utseende alls men det är antagligen för att jag opererade om ansiktet som 19-åring.

Hur som helst så berättade jag för honom vad jag jobbade med och hur mycket jag hade gillat att gå på hans lektioner. Under 12 år i skolan har man ganska många lärare och därför sa jag till honom att han verkligen hade varit den bästa och att det var många med mig som tyckte detta.

Han kramade då om mig och sa ”Tack, vilken fantastisk julklapp” sedan sa vi adjö och vandrade vidare åt varsitt håll.

Två fina julklappar som är bra mycket mer värda än något inslaget i paket. Jag skulle aldrig välja en tusenlapp över en dag fylld av välmående och glädje. Och julen går ut på att vara glad och ha trevligt. Inte att fylla på hemmet med prylar. Även om jag tycker att julen skall innehålla julklappar så tycker jag nog att det trevliga umgänget är det absolut viktigaste. Familjen och vännerna skall inte tas för givet för plötsligt så finns dom inte där längre. Tro mig jag vet, jag och mina två älskade bröder har firat jul utan våra föräldrar de senaste 11 åren. Hoppas vi får skratta och ha lite trevligt i morgon, kanske spela spel och för första året slippa inbilla oss att alla andras julaftnar är sååååå mycket bättre. Jag hoppas främst på en två timmars promenad i den fantastiska snön som vårt land välsignats med den senaste veckan.

God Jul tillönskas alla som läser denna blogg.

Om några dagar skall jag skriva om hur jag den 23 december sparade 8000 kr på en och samma dag. Kanske kan du göra detsamma efter att ha läst det inlägget!

3 kommentarer:

Tekla sa...

God Jul! Visst är det härligt att ge bort komplimanger!

Bondjantan sa...

God jul på dig också!

Christian sa...

Oj vilken inspirerande läsning. Man borde allt oftare ge komplimanger! Något iallafall jag är dålig på. Kostar så lite för givaren men ger så mycket för mottagaren!

/Christian, Klimatsmart blogg och webbshop