torsdag 16 juli 2009

Se filmen HOME i helgen - HELT GRATIS!


Det svåra med att driva en blogg är att försöka få tid till just skrivandet.
Varje dag hittar jag artiklar eller upplevelser som jag vill skriva om och varannan dag eller oftare känner jag samtidigt att jag inte hinner blogga eller faktiskt inte orkar efter en hård dag på jobbet.
Min typ av blogg är dock inte en sån blogg som jag anser behöver uppdateras varje dag. Jag tror ärligt att ni skulle finna den mindre intressant om den var uppdaterad hela tiden.

Om du som läser detta är under 30 så vill jag tipsa om en sak. När du blir över 30 så slutar din kropp att bränna energi i samma tempo som tidigare och du kommer att gå upp i vikt, Jag har svårt att förstå varför men jag blir helt enkelt inte av med mina läskiga extra kilon.
Därför har jag återigen tagit upp cyklandet till jobbet vilket innebär 2 mil om dagen på cykel. Det skönaste med att cykla till och från jobbet är att när jag kommer hem så har jag redan ansträngt mig.
Jag försöker tänka som så att jag åtminstone borde förlora 100g fett per mil jag cyklar men efter en liten rundsurfning på nätet (där det kryllar av olika tips) så läser jag att det tar ungefär 45 timmars träning att bränna 1 kilo fett. Fy fan vad jag är illa ute. Jag kommer ju knappt i mina gamla kläder.

Nu under sommarmånaderna försöker jag nästan enbart äta grönt och möjligtvis en röd köttbit på lördagen om det är fint väder på landet. Lunch är under en månad yoghurt, banan och müsli.
Det positiva med den här maten är ju att den är bra mycket mer miljövänlig än kött, ris och pasta. Med en enklare lunch blir det heller inga rester som måste kastas. ALLT äts upp.

Häromdagen fick jag låna en fantastik film av en vän som hade Bluray. Filmen heter HOME och är nästan två timmar lång. Filmen finns dock i en nedklippt version på 1,5 timmar att se helt gratis (och lagligt) på nätet.

Filmen handlar så klart om vår natur och vad vi gör med den. Den berättar hur jorden levde och mådde innan människan kom till jorden samt berättade hur vi lyckats förstöra den på så oerhört kort tid.
Kan ni tänka er att dinosaurierna fanns för 65 miljoner år sedan men det har i stort sett tagit människan endast 150 år (från det att vi började använda kol) att förstöra jorden. På den tiden har vi dessutom tredubblat antalet människor på jorden. Helt sjukt och egentligen svårt att förstå när man får det slängt i ansiktet.

Du kan besöka filmens hemsida genom att klicka här och du kan dessutom se hela nätversionen av filmen gratis HÄR! Vore spännande om du sedan kom tillbaka till bloggen och skrev vad du tycker om den.

När jag ser en sån här film som tydligt visar hur vi överkonsumerar vår planet eller visar biffkor som aldrig ens får se gräs…jag tar det igen, kor som aldrig får se gräs för att det skall bli mat till dig och mig så vållar detta stora problem för mig.
Jag konsumerar knappt någonting längre utan enbart det mest nödvändiga. Jag har t ex köpt endast 3 klädesplagg de senaste sju månaderna samtidigt som jag äter upp min sambo levande som köper ett nytt plagg i veckan och nu pratar om att vi behöver köpa en till garderob.

Hon är ju dock knappast ensam om denna typ av konsumtion och det är sånt som gör att jag tror att det är en uppförsbacke av storleken Mount Everest att försöka klara de klimatmål som behöver klaras. Lyckas vi inte så estimeras det att drygt 200 miljoner människor kommer vara utan hem och land vid 2050. Givetvis kommer vår population på jorden dessutom att ha ökat med 2,5 miljarder människor. Hur FAN skall vi lösa detta egentligen?

Men lägg nu 1,5 timmar av helgen på att se denna magnifika film som otroligt vacker även om den inte kommer till sin fulla rätt på Internet men där den miljövänligaste versionen av filmen faktiskt finns. MYCKET NÖJE! (Eller nått).


1 kommentar:

Carina sa...

Såg filmen Home på tv igår.
Otroligt skrämmande!
Dags att vakna!