tisdag 14 juli 2009

Jag är full av ångest just nu!

Jag har haft ångest de senaste dagarna.

Min mobiltelefon av märket HTC som jag haft de senaste två åren har börjat strula. Ibland slutar den helt att fungera för att sedan funka igen någon dag senare.
I torsdags slutade den att fungera vid helt fel tillfälle vilket skapade en jädra oreda då jag behövde den i jobbet hela den kvällen. Jag är nämligen killen som inte kan ett endaste mobilnummer i huvudet så med en trasig mobil blir jag helt ställd.

Så nu skall jag få en ny mobiltelefon av jobbet har det bestämts och det är här ångesten kommer in. Min mobil har redan varit på service två gånger sedan jag köpte den men nu har garantin gått ut så nu är det inte lika ekonomiskt försvarbart att lämna in den på service längre. Det är helt enkelt mer prisvärt att löpa en ny med garanti än att laga den jag har.

Personligen så förstår ni ju att detta är ju helt emot hur jag vill leva mitt liv.
Just nu har jag ju fått mobilen att fungera igen men vad gör jag när den strular nästa gång. Då vill jag inte stå där som ett fån inför mina chefer och säga att jag inte köpte någon ny mobiltelefon. Detta är ett jädra olyckligt dilemma för mig för jag vill inte ha någon ny mobiltelefon men samtidigt så måste jag ha en telefon som fungerar för att kunna utföra mitt jobb. Varför i helvete kunde inte HTC göra en mobiltelefon som håller bättre.

Jag vill härmed sätta upp ett varningens finger för mobiltelefoner med touchscreen och pekpinne jag har bara hört illa om dem och de går sönder mycket snabbare än en vanlig mobiltelefon.

Problemet är att jag inte kan välja vilken mobiltelefon jag vill heller. Utan jag har blivit tilldelad några att välja mellan. Det lutar därför mot en telefon från Nokia eftersom de, enligt Greenpeace är det elektronik företag som i dagsläget är bäst på att göra sina telefoner så miljövänliga som möjliga. Samtidigt är detta dock en djungel för mig eftersom jag är helt ointresserad av mobiltelefoner egentligen.

Helt skulle jag vilja ha en mobiltelefon som var gjord av 100% returplast och som inte var antiflambehandlad samt kunde laddas upp av solljus när man lade den i fönstret eller under skrivbordslampan. Varför finns inte en sådan?

Nu när jag sitter här för att skriva detta inlägg så hittar jag en mobil som tycks komma under hösten och vara precis det jag söker. Den kommer från Samsung och Heter Blue Earth. I morgon får jag kontakta Samsung för att ta reda på när denna släpps i Sverige och vad prislappen kommer vara.

Idag fick jag två mail från vänner som tycker att den kommande filmen NO IMPACT MAN borde vara nåt för mig. Om ni klickar på länken kan ni se filmens trailer och där ser ni precis hur min sambo har det. Jag vill alltid ta saker och göra dem ett snäpp värre än alla andra. Igår var vi och slängde 4 pappkassar med returmaterial i sin behållare varpå jag kommer på den fantastiska idén att vi måste stampa på alla kartonger och liknande som är hårdpapp. Min flickvän sa inget när jag sa det men jag kan tänka mig vilka suckar som for genom hennes huvud. ”Kommer han aldrig att lugna ner sig?” Jag dansar på en tunn lina när jag hela tiden försöker leva mer och mer klimatvänligt.

Hur tänker ni kring mobiltelefoner? Hur ofta köper ni en ny och finns det nåt ni tänker på när ni köper dessa? Jag tar tacksamt emot alla tips jag kan få!


5 kommentarer:

Cecilia sa...

Hej! Jag känner SÅ igen mig!!

Själv kämpar jag med en gammal hederlig Nokia 3310 som jämt och ständigt stänger av sig när jag pratar i den och som jag behöver ladda varje natt, men den håller i alla väder och det gör ingenting om man tappar den i gatan...
Samtidigt begriper jag ju att jag behöver en ny telefon, men blir galen i djungeln av alla modeller och mitt letande slutar alltid med att jag suckar över vilket sjukt konsumtionssamhälle vi lever i.

Hållbar, miljövänlig, lite rolig och inte för dyr... lite knepigt att hitta den rätta liksom, så säg till när du gör det, och berätta om den är användarvänlig :)

Ha det gott!

Christian sa...

Grattis Stephan,
Du fick mitt "ha-begär" att gå i taket nyss, och att telefonen sen är miljövänlig är juh bara en bonus anser jag.
Sååå snygg, sååå cool!
Den ser vi fram emot!

Stephan Bäckman sa...

Enligt samsung så kommer mobilen i dagsläget att släppas i December.

man får avvakta och se om den är så bra som den verkar.

johanna sa...

jag tycker att du borde höra runt bland vänner och se om de har någon mobil liggandes hemma du kan få. många köper ju nya mobiler innan den gamla gått sönder och då ligger mobilerna bara där hemma och skräpar. fullt fungerande. själv har jag aldrig köpt en ny mobil utan alltid ärvt av andra.

Stephan Bäckman sa...

Hej Johanna,

Det är givetvis ingen dålig idé. Men jag glömde skriva att jag behöver kunna skicka mail med min telefon i jobbet. Detta är nåpgot som jag gör dagligen nämligen så en äldre telefon utan den här funktionen fungerar tyvärr inte.

Kan ju låta snobbigt men i mina arbetsuppgifter ingår det att förse Hollywood med våra resultat även på helger då jag oftast är på landet.

Hoppas du förstår