onsdag 1 juli 2009

Ett nytt miljövänligt schampo!

Jag måste erkänna att så här på sommaren när det är närmare 30 grader på dagen så är jag helt slut när jag kommer hem och orkar knappt lyfta ett finger. Jag är verkligen inte killen som trivs vid stekheta dagar. Det är tur att man inte har semester när vädret är så här galet varmt för då skulle jag nog bara vara sur och vresig. Tro det eller ej men våren är min tid på året.

I min strävan om att bara behöva duscha varannan dag för att kompensera min resa till Svalbard var jag tvungen att göra något åt mitt hår så jag rakade av allt. Tyvärr så blev det lite väl kort (jag gjorde det själv för att spara 200 kr) och jag tycker själv att jag ser ut som mina vänner på dagis som fick löss.

Men det går bra mycket snabbare att duscha och man blir inte kika varm om huvudet när man inte har hår som står ut åt alla håll och kanter.

Dagarna innan jag rakade huvudet så köpte jag schampo på Coop. Som vanligt så vill jag ha ett miljövänligt schampo och det var med glädje som jag upptäckte att Coop faktiskt tagit in en konkurrent till sitt eget Änglamark schampo. Det nya Schampot heter Honung Schampo och är av märket Naturelle. Detta schampo bär Naturskyddsföreningens falk som innebär Bra miljöval.

Vilket av dessa två schampon som är miljövänligast har jag tyvärr ingen aning om men en sak är dock säker, flera av ingredienserna i dessa två schampon är samma och huvudingrediensen är som vanligt Vatten. Håll med om att det är sjukt att den största ingrediensen i din schampo flaska är vatten?


Värt dock att notera är att Naturelle schampot var betydligt billigare än Änglamark och personligen är jag för fri konkurrens och inte den utfrysning som jag anser att Coop så ofta sysslar med.

Nåt helt annat är att vi har försökt att odla tomatplantor på balkongen men det har visat sig vara sju gånger svårare än vad jag mindes det som när jag var barn.

Tomatplantorna har vuxit på tok för snabbt i det fina vädret de två senaste veckorna vilket har gjort stjälkarna alldeles svaga vilket får dem att välta och nästan gå av.

Därför gläds jag åt följande:

Svenska tomatodlingar blir allt mer klimatvänliga. Det visar en undersökning som organisationen Svenskt Sigill gjort bland 56 svenska tomatodlare, skriver Miljöaktuellt.

Koldioxidutsläppen från svenska tomatodlingar har minskat med 70 procent de senaste åren. Anledningen till att svenska tomatodlare lyckats sänka sina koldioxidutsläpp är att åtta av tio svenska växthus nu värms upp med förnybara bränslen.

– Den svenska tomatodlingen genomgår en av de största förändringarna på många år när det gäller energiförsörjningen. Allt fler tomatodlare går över till att värma upp sina drivhus med förnybara bränslen, säger Sören Persson, vd på Svenskt Sigill.

Vad tvättar du ditt hår med?


3 kommentarer:

Nina sa...

Hej! Har du testat schampokakorna från Lush? De innehåller visserligen SLS men det gör Änglamarks också enligt min Googlesökning. Schampokakorna innehåller i alla fall inget vatten utan nästan bara naturliga ämnen och för mig med axellångt hår räcker en kaka ca 6-8 månader.
Tack för en väldigt inspirerande blogg!
Nina

Stephan Bäckman sa...

Hej Ni

Detta är ju absolut något som man kanske borde testa och kika närmare på när man får håret tillbaka.

Den stora vinningen på Lush tvålen för mig är att den kommer UTAN någon förpackning.

Martina sa...

jag håller med Nina om lush´s schampokakor. Räcker otroligt länge och finns i massor sköna dofter. Alla jag provat är bra, min favorit är den som luktar lakrits