torsdag 16 april 2009

Påsken kostade mig ca 25 000kr.


Vissa dagar när jag skall blogga så blir jag så frustrerad. Det är nämligen som så att jag oftast har flera inlägg som jag vill skriva om samtidigt som jag vill göra andra saker framför datorn så som att få ordning på räkningar och alla andra papper här på skrivbordet.
Dessutom ska ju katten min alltid lika framför tangentbordet och sova när jag bloggar så skrivbordet blir ännu mindre.

Det som jag har velat blogga om de senaste dagarna är ekomat kontra besprutning och den där irriterande Anna Skipper. Men dessa två inlägg får jag spara tills ett senare tillfälle som kommer inom kort.

Så idag har jag faktiskt tänkt skriva ett blogginlägg rakt upp och ner om min förbannade påsk som efterdyningarna kommer att kosta mig över 25 000 kr efter. Denna helg led jag nästan precis som Jesus själv.

Min påsk var som följer:

Jag hade tänkt fasta så som kristna bör göra dagarna innan påsk men detta höll jag bara i 5 timmar då jag blev vrålhungrig och skulle köra bil i två timmar och inte ville göra det på tom mage. (måste inom parantes skriva här att ni vet väl att muslimer fastar i en månad för att göra sig påminda om hur deras fattiga har det varje dag utan vatten och mat – jag finner det sjukt nobelt, något som vi svenskar aldrig skulle göra).

Varje vinter stänger jag av vattnet på landet för att slippa ha elementen på året om viket är både Omiljövänligt och kostsamt.. Detta leder till att när kärlen gått ur marken så kan man slå på vattnet igen.
Vad som hade hänt denna vinter är att det hade samlats några ynka droppar vatten vid kranöppningarna på 4 ställen vilket fick rören att spricka under vintern. Det är verkligen helt sjukt att några få droppar vatten kan ha sån sprängkraft när dom är inlåsta. Vatten är verkligen nått att ha respekt för. Att fixa detta kostade mig ca 350 kr och en jädra massa tid och ilska.

Dagen efter upptäckte jag att min bod för verktyg, utemöbler och tvättmaskin såg annorlunda ut. Muren den stod på hade liksom sjunkit in.
Boden är byggd med ett lika stort utrymme under sig som tidigare antagligen fungerat som någon typ av jordkällare eller nått. Boden är ju ca 100 år gammal.
Så jag hoppade ner där för att kika och trodde fan jag skulle börja grina av chocken när jag ser att väggarna har spruckit sönder helt och hållet och nästan pulveriserats.
Den enda lösningen jag finner på problemet är att antingen fylla igen utrymmet med cement eller sprängsten och tro mig, detta är en kostnad på över 20 000 kr för det kommer krävas minst 2 lastbilsflak med sten.

När vi på söndagen skulle åka hem och började städa upptäckte jag att det hade blivit en massa kondens i ett av fönstren till mitt extra sovrum så jag öppnade fönstret för att vädra bort fukten för at fönstren inte ska mögla och ruttna.
Ja då hinner det gå 30 minuter innan min bror går rakt in i fönstret från verandan som är nedanför vilket leder till att hela ramen trillar ut och 2 av de fyra glasen i fönstret går sönder.
Ramen är nu på verkstan men även detta kommer nog att kosta någon tusenlapp.

Som om detta inte vore nog så gick proppen vid ett tillfälle på grund av överbelastning då ledningarna var kalla samt att vi var tre riktigt arga familjemedlemmar som skrek och bråkade på varandra halva söndagen.
Det är inte lätt att vara tillsammans med en kille som är 25% svensk som är van vid att den som skriker högst vinner diskussionerna. Det är heller inte lätt för en sådan kille att vara tillsammans med en from svenska som inte vill göra tråkiga saker utan bara roliga.

Ja jag säger då det, livet är fullt av utmaningar. Är det inte klimatet så är det humöret.

Idag är min fästmö på tjänsteresa och när katten är borta så dansar råttorna på bordet. För att klara av alla dessa extra kostnader så måste jag nu spara varenda 50 öring jag kan. Spenderade därför början av kvällen på Stadsbiblioteket och deras tidnings avdelning. Där har dom säkert 500 olika tidningar man kan läsa gratis. Jag valde Katrineholms-Kuriren, Camino och Bild och Ljud. Jag sparade ca 100 kr på att inte köpa dem och gjorde samtidigt en liten insatts för miljön.
Efter det gick jag och köpte en Falafel i bröd och bad om att få ett glas vatten i en kaffemugg och metallbestick istället för plastmugg och plastbestick. Detta gjorde restaurangägaren irriterad men jag orkade inte ens förklara varför jag ville ha det. Nästa gång skall jag fasen skylla på plastallergi eller nått.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Plastallergi! :-D Tänk vad bra om vi alla kunde få en släng av det! Smittar det? Du kan väl lägga ut viruset på bloggen. *asg*

Förstår din irritation annars. Trist med såna utgifter. Ägg åt jag inte ett enda i påsk. Jag har gått och dragit på mig ett annat virus - veganviruset. ;-)

Anonym sa...

Väldigt tråkigt med allt som behöver fixas. Vi har själva drömt om ett litet sommarhus men kom fram till att det är både mer ekonomiskt och miljövänligt att hyra, särskilt om man inte gillar att meka och fixa.
I påsken var jag i Sälen med ett helt gäng och vi hade ansvar varsin kväll för maten och det blev grymt god vegismat. Förmodligen blir det något liknande i sommar.

Anonym sa...

Haha, det där måste ju ha varit värsta påsken, ever!! hoppas det ordnar sig bra iaf! /Cecilia

Janne sa...

Blev du helt knäckt av påsken?
Det har varit tyst på bloggen i 1,5 månad nu.
Bekymrande länge faktiskt.

Anonym sa...

Tar er tid och lyssna på detta: http://www.youtube.com/watch?v=J7XeRcD2mI0&feature=related

Anonym sa...

Nej, nu börjar jag bli orolig på allvar... Kan du inte ge ett litet livstecken så vi får veta att du är ok... Saknar dina vassa inlägg please come back...

Anonym sa...

Ja Stephan, vad är det som har hänt? Nu är det på tok för länge sen vi hörde något från dig. Börjar också bli orolig.

emma! sa...

Jag vet vad som hänt med Stephan!
Han har tagit sitt miljömedvetande ett steg längre och han använder nu inte längre internet!

Så det är bara för oss att följa honom:)

Förresten så är internetuppkopplingen i grottan (där han nu lever) så bra.

Stephan Bäckman sa...

Hej Kära läsare,

Jag lever!

Jag kommer inom kort att uppdatera bloggen. Min senaste månad har varit helt galen.

Sköt om er så länge!

inte orolig längre sa...

Hurra hurra!

Anonym sa...

Can't wait =)