lördag 7 februari 2009

Polis + Rasist = SANT


Vad är det för jävla värld vi lever i när poliser som blir filmade när de i tjänst uttrycker sina rasistiska åsikter blir friade?

Fy i helvete vad jag blev upprörd igår när jag såg filmklippet från insidan av polisbussen där poliser sitter och säger saker som att ”Den lilla apejäveln” och ”Jag skall göra honom steril när jag får tag i honom”.

Den här typen av poliser är ju helt livsfarliga för vårt samhälle. Den här typen av poliser går omkring med pistol och batong och det är ju helt uppenbart att han är villig att använda mer våld än nödvändigt för att lösa sitt problem.

Nu skall det såklart även sägas att när ungdomar i Rosengård tänder eld på bilar och andra föremål så förtjänar de givetvis att bli gripna och dömas därefter men det är polisen vilja till våld som jag fruktar.

När jag går på fotbollsmatcher så ser jag ofta poliser med hjälmar där deras nummer är bortskrapade från hjälmen. Namnbricka saknar de också. Det finns bara två anledningar till att en polis vill vara anonym. Själv hävdar de att de är rädda för repressalier men samtidigt skall man veta att en polis som ser exakt ut som en annan polis aldrig kan dömas för tjänstefel då risken att det inte är han som utför brottet är för stort.

När jag hör att våra poliser är rasister så skäms jag av att vara svensk och jag skall ärligt säga att jag fylls av ett förakt mot våra poliser. Igår kände jag direkt att poliser inte var en arbetsgrupp att lita på. Hur skulle jag själv bli behandlad av polisen? Min morfar är från Turkiet och jag har mörkt hår. Å andra sidan är jag född här, talar svenska utan brytningar och har betalat skatt hela mitt liv. Kanske skulle de acceptera mig, kanske inte.

Dessa polisjävlar som uttalar sig på detta sätt borde fått sparken inom 24 timmar. Det borde finns någon typ av säkerhet inom polisen att upptäcks man vara rasist så är det ”tack och hej” du har fått sparken. Inte inre tjänst som dessa fick innan de 24 timmar senare blev friade för att de ansågs inte utföra en myndighetsutövning när de fällde kommentarerna.

Då undrar jag följande?

Satt dessa poliser i polisuniformer och åkte polisbil på sin egen fritid och dessutom filmade människor som ansågs begå brott?

Ibland är vårt polissystem helt jävla ruttet och denna incident har skadat min syn på polisen kraftigt. Jag skulle mer än gärna göra polismannen själv steril men då skulle jag ju samtidigt inte vara bättre än honom själv.

Vad tycker ni om allt detta?

Nedan kan ni se den kompletta filmen som poliserna spelade in.


2 kommentarer:

Anonym sa...

En polis är alltid i tjänst även när de är hemma och är "lediga". jag håller med man skäms för att vara svensk!

Mvh

"han som köte still Crazy"

Anonym sa...

Okej, jag håller helt och hållet med dig att säga sådana saker i egenskap av polis (som sitter i maktpostition) är helt fel, inte acceptabelt. Men min bror och hans sambo är poliser och jag vet att verkligheten inte alltid är sådan. Kanske borde de där poliserna förflyttas, kanske borde man blanda in olika nationaltiter i polisgrupperna för att motverka fördommar. Om du och andra börjar hata poliser så blir det bara en enda stor vägg mellan er och dom som betår av hat och avsky. Jag vill inte att min bror och hans sambo sak utsättas för våld och riskera livet lika lite som jag skulle vilja att de använder såna fruktansvärda uttryck som poliserna i malmö gjorde...Men visst, de slinker igenom ett och annat dumhuvud på polishögskolan också..