söndag 18 januari 2009

Jag vill bara ge dem en örfil!

Så hur gick det med min lördag då som började så ångestfyllt och där jag ville göra nått kul och dessutom så lite shopping som möjligt?

Jodå, jag och sambon åkte in till stan. Först åkte vi till Clas Olsson för att köpa laddningsbara batterier till våra brandvarnare. Där passade vi även på att köpa tre magneter för att kunna sätta upp vår WWF kalender på kylskåpet och även listen på när det är säsong för olika frukter och rotfrukter som jag fick från råd och rön förra året.

Därefter åkte vi till Elgiganten och köpte två torktumlingsbollar som man lägger i torktumlaren för att minska på energin med upp till 25% och dessutom behövs inget mjukmedel för att göra kläderna mjuka. Nu är det dock väldigt sällan som vi torktumlar men eftersom vi har en katt måste jag ibland torktumla lakan och sånt för min lilla kissa tappar mer hår dagligen än jag kommer tappa under hela mitt liv. Så när torktumlaren väl används så används även dessa bollar som faktiskt fungerar kanon.
Givetvis så äger vi ingen tvättmaskin och torktumlare, vi använder föreningens maskiner.

Därefter gick vi till en kebabrestaurang och jag skämdes lite för kebaben jag åt så jag försökte kompensera lite för köttet jag åt genom att be om kranvatten i en kaffekopp istället för pappmugg och en riktig gaffel istället för en i plast. Detta gick utmärkt. Ett litet steg men ändå…

Sedan gick vi till Statsbiblioteket och sambon lånade två böcker. Väldigt klimatvänligt eftersom hon slukar två böcker i veckan minst.

Sedan bar det ju som bekant av på bio. Filmen var ju urgammal men vi var ca 60 personer som hade mycket trevligt åt den.

Sist men inte minst så avslutade vi kvällen med en middag på en nyöppnad italiensk restaurang som jag ännu inte vet namnet på. Efter ett toalettbesök kallade jag till mig chefen för restaurangen och påtalade att deras jätte gamla amerikanska toalett var jättefin men att den använde sjukt mycket vatten och att jag hade en lösning på detta. Om de fyller upp en 1,5 liters läsk flaska med vatten och lägger den i cisternen så kommer toaletten dra 1,5 liter mindre med vatten varje gång någon spelar. Om detta sker endast 10 gånger om dagen kan de spara 5 475 liter vatten på en endaste toalett. Han tyckte detta var ett mycket smart förslag så jag hoppas de nyttjar det.

Så med andra ord så hade jag en riktigt bra och trevlig lördag men jag skulle absolut kunnat ätit mindre kött.

Idag söndag har jag inte köpt nått alls men däremot har jag källsoterat, älskar att man nu kan sortera all plast ordentligt.

Min bror var på middag idag och beklagade sig över mitt skrivande i bloggen, han skrev att det var länge sedan jag var uppriktigt arg och att han saknade det. Så here it goes:

Varje gång jag ser någon som slänger en cigarettfimp på marken så blir jag vansinnig inombords. Ärligt så vill jag bara ge människan en örfil och fråga vad fan personen sysslar med. Våra gator ägs av folket i vårt land. Vem fan är denna att smutsa ner våra gator vilket dessutom leder till att djur som fåglar försöker äta dessa och skadas. Ibland kan småbarn plocka upp fimpar och sätta i halsen. Dessutom går det åt skattepengar att sopa upp efter dessa jävla puckon. Vad människor än slänger på backen så är de idioter och jag önskar bara att jag var modig nog att säga det till dem.
Jävla idiot är vad du är men det visste du nog redan när du tände en cigarett i första läget

7 kommentarer:

Annie sa...

Det är fantastiskt att du verkligen gör ett seriöst försök till att bryta vanor, men jag tycker att dina skuldkänslor verkar vara onödigt jobbiga. Skulle jag resonera som du så fort jag gör ett felaktigt beslut tror jag att jag skulle gå under ganska fort!

micke sa...

lillebror din brukar använda askkopp:)

Ekognista sa...

Jag är verkligen imponerad över ditt engagemang! Håller med Annie om att man måste få tillåta sig själv att göra misstag eller "synda". För mig är det viktigt att det ska vara roligt att leva miljövänligt, det bör ju inte kännas som något tungt och jobbigt. Fast det verkar du ju inte tycka heller.

Stephan Bäckman sa...

Jag får bara skuldkänslor när jag äter kött eftersom det går utmärkt att äta vegetariskt egentligen.

Men eftersom jag nu äter lite mindre än förr så kanske det stabilicerar sig lite mer.

Rött kött står för 18% av de svenska CO2 utsläppen.

krylbo sa...

Om man äter rött kött som fått beta gräs som är naturligt för dom så binder dom koldioxid istället för att släppa ut detsamma!

bonden sa...

Hamnade på din blogg rent slumpmässigt, kul att du engagerar dig =)
Men man får synda ibland ;)
Jag e själv inte så medveten om miljön om jag ska vara ärlig...jag kan men jag utövar inte, visst jag har köpt eco kläder på dom större butikerna o ibland på mataffären men hur det än är så ska skiten fraktas i samma lastbilar.
Där sprack det på en gång enligt mig.
O det e dyrare? under lågkonjan så köper man det billigaste man hittar ;)
Jag gillar ditt argument men man får synda ;)

Lotta sa...

Kom ihåg att det faktiskt inte passar alla att vara vegetarianer. Alla mår inte bra av det. Att gå runt med skuldkänslor för att man äter kött är inte heller bra.

Det är tillåtet att njuta!