söndag 11 januari 2009

Guldbaggeproblem nummer 2!Igår berättade jag om mitt ena problem inför Guldbaggegalan i morgon och idag är det dags för problem två.

För två år sedan fyllde jag 30 år. Sen den dagen har jag haft stora problem att bränna den energi som jag fört in i munnen. Det har liksom helt enkelt åkt in mer energi en nödvändigt vilket gjort att jag svällt upp och nu går och bär på den där energin.

För att fatta mig kort. Sedan sommaren 2007 har jag gått upp 5 kilo och inte ett gram av detta är muskler, jag lovar.

När jag var på en julmiddag i december och skulle hänga på mig kostymen så noterade jag att den numer satt oerhört trångt och i morgon skall den på igen.

Osugen på att köpa en ny kostym redan nu tänkte jag istället att jag skall göra allt jag kan för att hinna gå ner i vikt lite inför galan i morgon.

Vad har det här då med klimatet att göra, jo uppenbart så äter jag för mycket. Mat som fraktas och tillverkas till mig helt i onödan då jag egentligen inte behöver den. Jag har även ätit fel sorts mat och oj så gott det har varit.

Eftersom jag (sorgligt nog) kan se den lägenhet jag flyttade till när jag var 18 år från mitt vardagsrumsfönster så tänkte jag vid julen på att när jag var 18 år så hade jag problem att äta upp en pizza men idag finns det inga som helst problem med detta. Detta fick mig att tänka att jag utan problem borde kunna äta mindre.

Så sedan nyårsafton har jag ätit lagom. Helt slopat kakor, godis, chips och läsk. Jag har bara druckit vatten också hitintills i år.

Så här kan en vanlig dag se ut för mig i år:

07:30 Ekologisk Havregrynsgröt (1 portion enligt förpackningen)

10:00 En frukt

12:00 Stor sallad med en mindre portion mat, 2/3 sallad, 1/3 mat.

15:00 En frukt

18:30 Rotfrukter och en liten biff

21:00 Nötter / En kopp Te (Te är mättande)

22:15 Sängen med en bok i 30 minuter.

Resultatet har varit riktigt roligt faktiskt. Jag vägde 82,0 kilo på nyårsafton och på söndag morgonen idag vägde jag 79,0 Jag har alltså gått ner 3 kilo på 11 dagar.

Givetvis har jag inte bara ätit mindre, jag har knatat en hel del också, ca 1 timme om dagen, inte åkt hiss och gått i alla trappor jag kunnat Jag har gjort allt jag kan för att förlora några gram här och där och det gav resultat. Nu är jag inställd på att förlora ytterliggare 2 kilo den närmaste månaden. Det är klimatvänligt att bli smalare

5 kommentarer:

Annie sa...

Absolut är det det! Alla "onödiga" kalorier vi stoppar i oss är samma sak som extra transporter, vatten och energi.

Grattis till viktnedgången! Jag gjorde ju en liknande diet på bloggen (uppdrag 8) och såg resultat fast jag verkligen inte trodde att jag skulle göra det.

Ekorren sa...

Är du en organisation som tar emot välgörenhet? För det låter så enligt denna tradera auktion.

http://www.tradera.com/PALM-M500-HANDDATOR-HAND-DATOR---VALGORENHET--auktion_81891316

kajsa sa...

Herregud vilken bedrift! Jag önskar att jag också kunde gå ner tre kilo på elva dagar. Efter att jag passerat 30års-strecket och min andra graviditet har jag inte lika svårt att gå upp i vikt som jag hade i yngre dar. Jag kämpar också på och är ute och promenerar så ofta jag kan. Det blir mellan 30-60 minuter per dag. Och jag försöker liksom du att hålla igen på godsakerna, har bytt ut godis och snacks mot morötter exempelvis. Det knaprar jag på här hemma. Och vatten till maten, med några citronskivor i etc... Hoppas det ger resultat.

Stephan Bäckman sa...

Ekorren: Det är ingen fara, jag känner henne, hon använder tradera för att sälja saker hon hittar och passar sedan på att marknadsföra lite länkar hon gillar.

tack för tipset dock, snacka om skarpa ögon.

jessica sa...

ja det är ju inte klimatsmart att vräka i sig massor med mat...och hur klimatsmart är det att äta biff varje dag?

bra insiativ!