onsdag 14 januari 2009

Det finns alternativ till plast

I december fick jag en skäggtrimmer av min bror, något som jag önskade. På så sätt kunde jag hålla den lilla skäggväxt jag har trimmad med jämna mellanrum och behövde då inte använda vare sig rakknivar eller raklödder lika ofta. Jag tillhör de killar som näst efter diskning hatar att raka mig så denna lilla apparat kommer väl till hand och minskar samtidigt på mitt köpande av hudprodukter för rakning.

I helgen hade jag därför tänkt köpa en liten plastlåda att ha skäggtrimmern i. Jag hade tänkt mig nått liknande en matlåda men när jag hittade den låda jag tänkt mig så kom jag att tänka på att plast inte alls är bra och att det kanske fanns nått annat alternativ i samma prisklass. Jag befann mig på Granit som är lite av plasten mecka.

Jag tittade därför runt lite i affären och hittade efter ett tag den lilla låda som ni ser på bilden nedan. Den är skapad av någon slags bark från ett träd på Filipinerna (enligt Granit som tyvärr hänvisade mig till hemsidan för mer info men där finns ingen).

Plastlådan hade kostat mig 39 kr och denna kostade mig 59kr men den är i alla fall inte gjord av plast. Min sambo blev också glad då hon tyckte att denna låda var mycket snyggare än en låda i plast.

Ju mindre plast vi använder desto bättre för vår planet eftersom plast inte är en naturlig resurs utan skapas.

VAD JAG HAR LÄRT MIG IDAG: Jag åkte Toyota Prius hem från Guldbaggegalan eftersom tunnelbanan hade slutat gå för natten och jag var förskräckligt trött. Jag fick se på färddatorn hur bilen gick på batteri i låga farter och bensin i höga farter. Bilen snittade 0,61L milen vilket är väldigt lite för en bil som nästan enbart åker i stan. Min bil snittar 0,55L men det är såklart för att jag nästan enbart kör landsväg.


2 kommentarer:

Annie sa...

Du tar verkligen upp 2 aspekter här. Dels den uppenbara med plats negativa inverkan på miljön, men också att det faktiskt kan vara väldigt fult! Jag tycker att ditt val av korg var bra mycket snyggare :)

kajsa sa...

Kanonsnygg korg! Definitivt bättre än plast!