onsdag 22 oktober 2008

Våga inte köpa denna bok!För någon vecka sedan damp det ner en bok i brevlådan som jag genast blev sugen på att läsa. Jag började faktiskt läsa den samma kväll.
Boken heter KÖP INTE DEN HÄR BOKEN och är en sammanställd blogg av Ann-Christin Gramming.
Boken handlar om hennes år med köpstopp. Ett helt år utan onödig shopping.
Boken är väldigt lättläst och jag läste ut den på bara några dagar vilket är otroligt snabbt för mig. Boken gav mig faktiskt en hel del. Även om jag redan tänker efter en hel del innan jag shoppar så hjälpte denna bok mig att dels känna samhörighet med andra och dessutom så gav den mig känslan att det inte är fel att vara eftertänksam med vad man skall lägga pengarna på.

Jag vill inte avslöja för mycket men det är tydligt att Ann-Christin är en väldigt miljömedveten kvinna. Det bästa i hela boken tror jag är när hon beskriver att hon använder barnens badvatten till att vattna blommorna med, jag brukar nämligen vattna blommorna med mitt och min katts oanvända dricksvatten. I boken finns dessutom en hel del tips för vidare läsning av andra böcker och bloggar.
Jag rekommenderar den här boken varmt, den är helt perfekt att läsa fram och tillbaka från jobbet. Men fast boken endast kostar 99kr i handeln så ska ni givetvis inte köpa den utan låna den på bibblan. Jag har lånat ut min bok just nu och fler av mina kollegor på jobbet vill låna och läsa den.
Vi måste ju följa författarinnans önskan och inte köpa den även om förlaget sliter sitt hår, eller hur?

5 kommentarer:

Anonym sa...

haha! roligt inlägg :) blir sugen att "inte köpa den"!

Rödhättan sa...

följa uppmaningen och hålla utkik på biblan, eller ? Sätter igång lite tankearbete, kul :)

Pia sa...

Kika in på min blogg.. för jag har utmanat dig! Tror oxå att detta kan ge dig fler läsare av din blogg.. så kom igen!
//Pia
http://www.anjocapi.blogg.se

Johanna sa...

Jag tycker gott att man kan köpa denna bok. Man ska lägga sina pengar och stötta de sunda krafterna i samhället. Om ingen gör det så kommer de inte att överleva. O jag vet att Ann-Christin gärna vill att boken köps..
Läs gärna min recension på: www.caminomagasin.se/nyheter/2008/10/07/kop-inte-den-har-boken

minna sa...

bra bok! Är hooked!