onsdag 22 oktober 2008

Kungen gör bort sig igen!


Sist jag skrev om HM Konungen så var det för att jag vart glad över att han hade tagit upp den viktiga klimatfrågan i sitt jultal.

Nu har kungen varit i farten igen men denna gång har han gjort bort sig rejält.
Jag tror nog att de flesta av er inte missade han svar på frågan om han tycker att det börjar finnas för mycket varg i Sverige. Innan ni läser citatet nedan skall ni veta att det endast finns 200 vargar i hela vårt avlånga land och dessutom bör ni veta att vår konung sitter som ordförande i förtroendevalet hos Världsnaturfonden (WWF) En position jag inte tycker man borde ha om man säger följande om våra ynka vargar:

Citat enligt Aftonbladet:


”De äter mycket, det är bara så. Och man måste ju snart, som jag ser det, måste
börja beskatta en stam för jag menar ... Det är bara att räkna på, om de är två nu, då blir de sju nästa år, och sen blir det bara ... om de hittar sina partners någonstans i skogen så exploderar det.

Nu är det dags att börja fundera lite grann.

Några stycken måste man väl snart ... för att hålla igen. Det exploderar annars. Och det är kanske inte så bra. Som vi brukar säga... om de håller sig i skogen, självklart jättebra, de är vilda. Men så fort de blir för många kanske de söker sig andra marker, måste skaffa föda, gå närmare tätorter och så vidare, och då går det ju inte. De ska ju vara vilda”.


WWF har dock tagit avstånd från Kungens kommentar om vargen. Det gör även jag med. Pinsamt är ordet jag söker…

2 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, ja pinsamt... riktigt pinsamt.

Anonym sa...

Det jag skulle säga om HM Kungen är skamligt om 200 vargar är för mycket och ska då skjutas - vad ska vi då göra med över 5 miljarder människoliv när planeten räcker till för knappt en miljard?