måndag 27 oktober 2008

Jag antar utmaningen!


Jag blev utmanad av anjocapi och härmed har jag alltså antagit utmaningen. Reglerna är följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
Då kör vi...

1. Jag startade mitt första företag när jag var 16 år gammal. Företaget hette JB Shopen och sålde allt som hade med James Bond att göra. Från det att jag var 17 tills att jag var 19 var jag ordförande i The Swedish James Bond Fan Club som gav ut tidningen Bond Magazine.

2. Jag kan inte leva utan att få åka till landet. mitt landställe är garanterat den bästa platsen på jorden. Jag är 31 år gammal och har aldrig legat 30 minuter på en filt och läst. Jag älskar att vara händig på landet.

3. En dröm jag har är att min blogg var så pass stor att den kunde få företag att ändra på sig efter att jag skrivit om dem i negativa termer, Jag skulle vilja vara ett slags uppdrag ganskning för miljön på nätet. Jag skulle vilja kunna skriva sanningen om ett företag som är omiljvänligt och få 100 000 kunder att sluta handla deras tjänst t ex.

4. Jag dricker inte kaffe och röker inte heller cigaretter. Jag äter inte lax och jag dricker otroligt lite alkohol. Jag gör helt enkelt väldigt få saker som vuxna gör. För mig är en Hallonsoda 100 gånger godare än en drink alla dagar på året.

5. Jag har säkert sätt över 1000 filmer på bio. Tills jag var 29 år gammal lunde jag nämna på vilken biograf jag sett alla dessa samt ungefär var i salongen jag satt. Men efter att jag fyllt 30 år har jag mycket svårare att minnas detta. Det är läskigt att förlora minnet så där, första omgången sker vid 30 åras åldern verkar det som.

6. Jag kommer från en av Sveriges fattigaste familjer tror jag. Fast jag är född 1976 och växte upp på 80 talet så har jag växt upp i en familj där vi ibland kunde få morötter på hårt bröd till middag. Andra middagar kunde bestå av linssoppa eller makrill i tomatsås med kokt potatis. I julklapp brukade min mormor ge familjen kakor och nån gång fick jag vinterkängor. Detta har dock gjort livet mycket enklare för mig när jag inte är en slösa utan istället en spara.

7. Följande oanade arbeten har jag haft: - Bokföring, Lagerarbetare, ordermottagare, Biograf vaktmästare, Biografägare, Ekonomiassistent, Programsättare på SF Bio, Försäljningskordinator och mitt nuvarande jobb som Boknings chef. Jag har altså jobbat i Filmbranchen sedan 1994 och fram tills idag.

Jahapp, då var det klart!! Nu är det dags för Bloggywood, Köpstopp, Ecoprofile, Blondinbella, Emma Grey Munthe, Alexandra Pascalidou och TV Bloggen att anta utmaningen.. Jag håller tummarna för att ni gör det...

6 kommentarer:

Sandra sa...

Hejhej!
Har inga speciella kommentarer till just det där inlägget men har en förfrågan...
Jag har nämligen insett att julen dyker upp även i år men är trött på att köpa saker som ändå ingen använder. Dessutom behöver mina offer för årets julklappar inse att det finns de som bättre behöver de pengar jag lägger på klappar.
Har hittat en sida som jag tycker ger bra presenter: presentermotfattigdom.se
Här kan man köpa getter och skolböcker med mera till människor i andra länder.
Men jag skulle ändå vilja ha lite mer tips på var jag kan köpa sånna här julklappar? Kanske något som kan vara aktuellt att skriva i bloggen, det kanske finns fler som är inne på samma spår? ;)

kajsa sa...

Angående julklappar och presenter så brukar jag personligen försöka köpa så mycket som möjligt av organisationer som Unicef, IM eller i någon Världsbutik. På så sätt kommer det till nytta dubbelt upp, både den som man ger gåvan till och den som tillverkat den.

Ekoshoppa.se sa...

Webaidshop.se säljer bsitånd i form av presenter.

ecoloco sa...

Läste om webbutiken DuMonde i DN igår: http://www.dumonde.se/
Dom verkar ha mycket roliga rättvisa grejer.

Loa
www.ecolocobloggen.blogspot.com

Pia sa...

Kul att du antog utmaningen! Och kul att läsa lite om DIG :o) Jag tror oxå att det här ger dig fler läsare, vilket ju är positivt.
Jag håller tummarna för dig!!
//anjocapi aka Pia ;o)

Stephan Bäckman sa...

Jag kommer idag att skriva om en julklapp som jag rekomenderar då den faktiskt var riktigt kul och bra...