fredag 29 augusti 2008

Jag hatar oönskad reklam

Den enda reklamen jag får i brevlådan numer kommer från Postkods lotteriet (givetvis har jag en ”INGEN REKLAM TACK” skylt på dörren. Och fast jag har skrivit till dem flera gånger och bett dem sluta skicka reklam så händer inget. För en liten stund sedan ringde jag upp dem för att få prata med ansvarig men det fick jag inte. Hon lovade dock att stryka mig från deras register OM TRE MÅNADER.

Jag vet att vissa pengar går till välgörande ändamål när det gäller Postkods lotteriet men jag är inte intresserad av att spela sån här dynga. Sånt här ger mig ingenting och jag tycker att om jag inte vill ha deras reklam i min brevlåda så skall de fasen lyssna första gången och när jag väl ringer upp dem skall inte svaret bli att dom kommer fortsätta skicka mig reklam i tre månader.

Riktigt oförskämt och dålig affärsetik om ni frågar mig.

Vill du inte ha deras reklam måste du tyvärr ringa dem på 0771-22 55 22 och säga till annars händer inget.

Vad du kan roa dig med under tiden i ren hämnd för att de skickar dig massa oönskad reklam är att ta deras svarskuvert och lägga det på brevlådan varje gång så att de får betala 5,50kr i porto varje månad.

Om 500 personer (som inte vill ha deras reklam) skulle göra detta skulle det kosta Postkods lotteriet 8250 kr. Det är ganska mycket pengar.

Resonemanget ovan handlar ju så klart om att jag inte vill ha oönskad reklam i min brevlåda, speciellt när det står det på min dörr, detta råkar bara vara adresserad reklam för att komma runt problemet med skylten ”ingen reklam tack”.

PS. Jag vet att Postkods lotteriet stödjer mina vänner på WWF men jag är redan medlem där och låter HELA min gåva gå direkt till dem istället för en liten procent som lotteriet gör. Enligt deras hemsida går 22,5% till välgörenhet och då kostar det 150kr i månaden att vara med.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

hahaha! Så gör jag alltid när jag får adresserad reklam som jag inte vill ha. Eller dessa jäkla låneformulär från Ellos och andra hutlöst dyra kreditinstitut. Jag skickar tillbaka dom tomma formulären. Ibland har jag skickat en fem-sex stycken åt gången.

Förresten så undrar jag vilka som vann din tävling du hade för ett tag sen?

Anonym sa...

Hej,

Jag håller helt och fullt med dig. Jag fick alldeles nyss detta skräp i min brevlåda. Jag går i taket! Vad tror du om att man returnerar materialet till avsändaren och skriver "ej beställt material". Vad händer då? Måste postkodsorganisatörerna lösa ut materialet? Det vore ju underbart att lägga kostnaden på dem.

Mvh

Lasse

Stephan Bäckman sa...

Hej Lasse,

Det du kan göra är att ta deras svars kuvert och fylla med nått riktigt tungt, eller vika ihop all reklam och stoppa ner i den. Det brukar jag göra. Då får företaget sedan betala portot igen. Viktigt är ju att man försöker kontakta dem så att man slipper ännu mer reklam framöver.

Enligt säkra käller får stora företag enormt mycket skönt bisarra kuvert tillbaka. Med allt möjligt i?