måndag 14 juli 2008

Växthuseffekten kan vara feltolkning


I dagens DAGENS NYHETER stod en insändare från Nils Larsson att läsa att klimathotet mycket väl kan vara en bluff.

Jag har inte läst FN’s klimat rapport men han hävdar att man i kapitel 3.441 och 9.222 kan läsa att den stigande temperaturen på jorden har avtagit sedan slutet av 90 talet.

Nils är kritisk mot att vi via media får lära oss att värmen på jorden ökar samtidigt som det står att läsa att så inte är fallet i rapporten.

Han hävdar också att ett stort antal forskare idag är mycket skeppiska till inför växthuseffekten som orsaken till att jorden värms upp. Han hävdar att professorerna inte vågar säga något i rädsla för att deras karriärer skall ta slut och att de inte skall få några fler ekonomiska stöd.

Jag kan inte annat än säga, fy fasen vad härligt det vore om det var så, men samtidigt som jag hör 10 alarmrapporter i veckan så hör jag inte ens en om att klimathotet inte skulle bero på oss människor och det sätt vi lever.

Men det finns en kille på Internet som har en fantastisk liten film om hur man enklast kan välja att se på de som tror på klimathotet och de som inte tror på klimathotet.

Se och döm själva om ni tycker det är värt att vi gör nått åt saken eller att vi inte gör det.


4 kommentarer:

Simon sa...

Det är sant att FNs IPCC rapport är felaktig: Rapporten har bevisats bygga på gammal vetenskap som har tagit för lätt på hoten och effekterna av den globala uppvärmningen.

Ett exempel är att enligt IPCC så skulle den arktiska isen vara borta vid år 2050. Men nyare rapporter hävdar att det kommer vara isfritt redan 2013.

Läsvärt:
- The dangers of false optimism
- "I underestimated the threat"
- The Arctic is losing its ice faster than ever

Kajsa sa...

Jag läste nånstans (minns inte nu vart det var) någon som tyckte att det var bättre att göra allt man kan för att minska sin påverkan nu ÄVEN om det skulle visa sig att vi har fel om klimatförändringar.

Jag kan inte annat än att hålla med. Hellre göra "för mycket" än för litet. Skitbra om det skulle visa sig att den globala uppvärmningen inte är så farlig som vi trott. Inte för att jag tror det, men tycker det är vettigt att minska sin påverkan på denna jord överhuvudtaget. Det borde ju vara självklart för alla att vi inte kan fortsätta med den rovdrift som pågår..

聖者ミカエル sa...

Fast du har länkat till fel video. Som han själv skriver till höger i kommentarkolumnen på youtube så vill han att vi INTE ska titta på den videon utan istället följande:

http://www.youtube.com/watch?v=mF_anaVcCXg

Stephan Bäckman sa...

Tack för länken. Jag tycker dock att den länk som jag använde är lite bättre och att din länk liksom är 2.0

Hoppas du förstår