måndag 14 juli 2008

Bloggen klimatkompenserarHäromdagen lade jag till loggan 350 challange i min blogg för att stödja ett projekt att förhindra vår klimatpåverkan.

Som tack för detta klimatkompenserar BRIGHTER PLANET mina utsläpp med 160 kilo.

Personligen så tror jag inte så mycket på klimatkompensation då det är en oerhörd svår ekvation som ibland känns lite som kristendomens avlats brev som prästerna sålde till folket för att man skulle försäkras om en plats i himmelen.

Personligen försöker jag kompensera mina utsläpp genom att sprida kunskap om hur man lever mer miljövänligt. På landet äger jag en 200 träd som jag rensar och driver upp om värt annat så att träden kan binda koldioxid. Gamla träd tas bort så att nya friska kan växa upp.

Men hur som helst så är det väldigt kul att få ett erkännande på detta sätt och om kan klimatkompensera på ett bra sätt så är det ju jättekul att man via nått så enkelt som en snygg badge på hemsidan kan kompensera 160 kilo utsläpp.

4 kommentarer:

emma! sa...

Hej!
Jag tycker också att det här med klimatkomensationer är sådär. Eller rättare sagt om man använder det som en ursäkt för att fortsätta leva som de flesta gör idag.

Jag vill också säga att jag gillar din blogg (har den som startsida :D)
och att du ska fortsätta med det du gör!

Skulle vara roligt att veta lite mer om dig, typ hur en av dina dagar ser ut.
Ciao!
/emma!

Stephan Bäckman sa...

Hej Emma,

Kul att du gillar bloggen,

En vanlig dag i mitt liv är väl att jag stiger upp kring 7 och läser tidningen och äterfrukost för att sedan åka till jobbet främst via tunnelbana men skall försöka cyckla allt oftare numer.

Sedan jobbar jag hela dagen som de flesta andra svenskar. Jag jobbar med att se till så att amerikanska filmer får biopremiär i Sverige på våra biografer. Min nästa premiär är THE DARK KNIGHT som har premiär den 25 Juli.

På kvällarna lägger jag en timme om dagen på bloggen. Fräst tycker jag det är kul att skriva om vad som händer och hur man kan leva lite bättre men jag borde lägga mer ennergi på att nå ut med bloggen, det är ju viktigt att även ha läsare men där är jag så okunnig så det blir inte så mycket sånt.

Sedan försöker jag se någon bra TV serie eller umgås med familj och vänner. TV serier jag ser just nu är Sopranos, The Wire och Planet Earth.

På måndagar följer jag även Hammarbys fotbolls matcher.

Innan jag går och lägger mig läser jag oftast ett kapiten i någon bok (just nu Devil may care) samt några artiklar om klimathotet via tidningar som jag hittat själv eller fått av vänner.

och sedan börjar dagen om...

Var det informativt nog ;0)

Vänligen

Stephan

emma! sa...

Haha, ja det räcker så! :D
Sen undrar jag om du vet något om hur snart det kommer att sättas upp koldioxidsinformation på varor i butikerna för att vi som konsumenter ska kunna välja lättare?

/emma!

Stephan Bäckman sa...

Hej Emma,

KIka på denna länk:

http://www.naturvardsverket.se/sv/Klimat-i-forandring/Klimatnyheter/Senaste-nytt-om-klimat/Klimatmarkt-mat-drojer/