onsdag 16 juli 2008

Snälla bin finns!

Jag jobbar med film 8 timmar om dagen och ändå så går jag hem och ser en film på kvällen ibland samtidigt som jag undrar hur mycket jag får ut av livet.

Jag tillägnade kvällen med att se barn (och vuxenfilmen) BEE MOVIE som släpptes på DVD tidigare i år. Jag såg den på engelska och då är det Jerry Seinfeld som gör huvudrösten.

BEE MOVIE handlar om ett bi som inte finner sig i att arbeta i bikupan hela livet utan vill bege sig ut i vår värld för att få se vad som händer utanför bikupan.

Den här filmen rekommenderar jag varmt till alla föräldrar. Den är högst lärorik då den innehåller jättemycket fakta under resans gång på hur bina lever och varför vi behöver dem. På ett fint och underhållande sätt visar den även upp varför man inte skall döda andra djur (vem ger oss rätten att bestämma över ett annat djurs liv eller död).

Jag gillade den här filmen skarpt och egentligen så har den inget med den här bloggen att göra om det inte var för att den just lär barnen som ser den om hur vi måste värna om vår natur och våra djur för att vi alla skall överleva.

När jag ser den här typen av film önskar jag att jag hade ett barn och dela den med. Tänk vad glad man måste bli som förälder när man märker att barnet har förstått filmens budskap. Den dagen den glädjen.

Har du barn skall du se denna film med dem, ni kommer alla att gilla den.


3 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag har inte sett den här filmen än men ska absolut ta o hyra den och titta på den tillsammans med mina barn.

När det gäller bin och andra pollinerande insekter så är vi mer beroende av dom än vad vi förmodligen tror och tänker på. Utan dem skulle inga växter befruktas och en stor del av jordbruket skulle slås ut. TÄnk vilken tid det skulle ta för alla bönder att gå runt och själva pollinera alla växter. Bin och andra insekter gör ett jättejobb!

emma! sa...

Den verkar bra, ska nog kolla in den. Hur många läsare har din blogg per dag typ?


/emma!

Stephan Bäckman sa...

Hej Emma!

besök länken så ser du min statistik:

http://www.tailsweep.com/partners/ielftetimmen

Hjälp gärna till och sprid länken till min blogg till så många som möjligt.