onsdag 23 juli 2008

Det finns tandkräm kvar!

Att leva mer klimatvänligt och resurssnålt har nog inte varit samma ansträngning för mig som för många andra svenskar. Någon skrev till mig för några veckor sedan och sa att alla inte kunde leva efter mina tips eftersom dom inte hade lika mycket pengar som jag.

När jag läste det blev jag faktiskt lite upprörd samtidigt som jag fick förståelse. Mitt liv har förändrats mycket sedan jag var barn men en sak är i alla fall säker.

Om jag skulle förklara för folk under hur fattiga förhållanden jag och min familj växte upp så skulle ni inte tro mig. Därför tänker jag inte ens försöka. Men kort kan man säga att sparsamheten är jag uppväxt med.

Jag minns en gång när jag var ca 10 år och tandkrämen var slut hemma och det inte fanns några pengar till ny tandkräm.

Jag inbillade mig då att om jag klipper upp tandkrämstuben bakifrån så kanske det finns lite tandkräm kvar. Där fanns det massor av tandkräm kan jag säga.

Än idag, fast jag inte behöver rent ekonomiskt, klipper jag upp tandkrämen för att få fram de där tre dagarna extra med tandkräm som annars hamnar i återvinningsbehållaren för hårdplast.

Tänk om alla svenskar gjorde så. Om man inte vill tänka på miljön kan man tänka på ekonomin, En tjänad krona är värd ungefär 50 öre efter skatt och moms blivit bortdragen. En sparad krona är alltid värd en krona.

My mama dident raise no fool!

4 kommentarer:

emma! sa...

Allt handlar väl om att vi alla ska göra det just vi kan för att ta vara på vår miljö.

Anonym sa...

Det finns flera källor som hävdar att det inte finns bevis för att Fluor är det minsta bra för tänderna. Snarare är fluor ett industriavfall som ökar chanserna att få ben- och levercancer, ledproblem, benskörhet, bidrar till hjärnproblem, missbildningar, minskad intelligens och ökar tandproblemen som det ska egentligen ska förhindra.
Att fluor (sodium flouride) används som råttgift är synnerligen störande.
Fortsättningsvis används det även i många anidepressiva medel och hämmar aggressivitet och handlingskraft.

Är det inte dags att miljökämpar världen över också tar en titt på detta?!

Och då har jag inte ens nämnt vad aspartam, som är ännu otäckare kemikalie som återfinns i väldigt många produkter. Oftast riktade till barn.

Varför inte göra lite forskning kring detta?

kosmo sa...

höh ja som tänkte skriva om fluor
men ja allt e väl sagt då.

kosmo sa...

jo förresten!
jag tjänar cirka 11000efter skatt alltså skit men jag köper alltid eko iallafall och dyrare tandkräm.
dyraste och förmodligtvis bästa tandkrämen jag köpt är kiss my face märket made in italy men finns i vissa ica butiker i stan och nån ica maxi och antagligen nåra hälsokostbutiker sen finns de ju lite andra i ekobutiker också.
vad tuben kostade ??? jodå de sved lite men så räcker ju tandkrämstuben hur länge som helst också
110kr.