måndag 16 juni 2008

I skåne blir mjölken grönare


Skånemejerier vill öka produktionen av ekologisk mjölk. Därför har styrelsen beslutat att höja det så kallade eko-tillägget med 40 öre till 1,35 kr per kilo mjölk.

I dagsläget har Skånemejerier endast ekologisk mjölk från 25 gårdar och med den efterfrågan som finns behövs det dubbla.

Det är fantastiskt att svensken efterfrågar mer ekologisk mjölk än den som produceras, detta tvingar helt enkelt fram en produktion av mer ekologisk mjölk och mindre vanlig mjölk. För givetvis är det viktig att mjölkkonsumtionen inte ökar utan snarare minskar i vårt land. Vuxna människor behöver inte dricka mjölk. Själv har jag helt slutat dricka mjölk till maten. Vatten innehåller nämligen 1,5% mindre fett än mjölk (och jag behöver så lite fett som möjligt) och vatten kan samtidigt transporteras genom ledningar fram till hemmet med mycket mindre utsläpp.

Men tummen upp för att Skånemejerier betalar mer för ekologiskt mjölk. Folket har visat sin ställning via sin efterfrågan. Vi röstar GRÖNT!

Källa: Dagens Nyheter och Tidningarnas telegrambyrå.

1 kommentar:

kosmo sa...

dessutom är mjölk inte nyttigt vi människor är de enda som dricker ett annat djurs mjölk.
modersmjölken är för bebisar sen behöver de inte mjölk längre.

ja tror de var nånstans på 1950 talet eller nåt industrin falskt började marknadsföra att mjölk är nyttigt väldigt hårt och den lögnen lever än idag.

dessutom innehåller mjölk parasiter och andra roliga saker.
amerikansk mjölk är ännu värre med deras hormoner
kolla www.notmilk.com