tisdag 13 maj 2008

Vildlivet kallar!

Skrivet 4 April 2008

Hej där,

Beklagar att det var länge sedan jag skrev till er alla. Loggade in idag för första gången på tre veckor och hade 18 mail i inkorgen hoppas kunna svara på alla inom kort. Har just nu lite svårt att få tiden att räcka till. Den senaste tiden har jag varit helt uppslukad av att jag äntligen unnade mig något dyrt. Jag har köpt en ny TV och DVD spelare. Jag är dock innerst inne en mindre tekniknörd som inte godkänner att jag betalar dyra pengar för något bara för att senare upptäcka att det fanns nått ännu bättre och billigare. Läste säkert 30 olika tester och kommentarer från folk och bestämde mig till slut för en SONY FULL HD TV som jag några veckor senare är väldigt nöjd med. har även köpt den nya typen av DVD spelare som kallas Blu ray och är 5 gånger så bra som en vanlig DVD spelare. Det som tog emot från början var att köpa en ny TV när jag hade en 10 år gammal tv som fungerar utmärkt. Men till slut hittade jag lösningen, Jag har en 71 årig vän (inte många som har men jag gillar verkligen att hänga med honom) och han satt hemma på en mycket mindre tv som gjorde det svårt för honom att se när han spelade DVD filmer. Med andra ord behövde han en större tv vilket jag kunde ge honom gratis. Alltså lever min tv vidare tills den dagen den går sönder. Känns kanon.

Det andra som verkligen fångat mig de senaste veckorna är en fantastisk bok som jag hittade tack vara skådespelaren Sean Penn. Det är boken INTO THE WILD av Jon Krakauer. Boken som är en sann berättelse handlar om en 20 årig grabb vid namn Chris som tröttnar på sitt liv och plötsligt ger sig ut i USA utan att informera en endaste själ sina planer. För att ingen skall hitta honom byter han även namn till Alex. Han lever som en luffare i två år medan han tar sig mot sitt slutmål, Alaska.

Ärligt så är nog detta en av de mest gripande böcker och historier jag någonsin tagit del av. Jag fullkomligt älskar den och är övertygad om att den stora framgången med historien beror på att vi alla någon gång i livet bara skulle vilja börja om, eller testa något nytt. Men vi vågar inte för vi är för uppsugna av samhället. Chris var dock inte det. Han vågade. Från botten av mitt hjärta rekommenderar jag boken INTO THE WILD som fått mig att konsumera ännu mindre. När ni läst boken bör ni se filmen som är kanon den med och sedan kan ni även köpa skivan med film musiken från sångaren i Pearl Jam vilket är en fantastisk skiva.

Så var kommer miljöbudskapet in någonstans då?
Köp inte boken, låna den på biblioteket. Det är gratis och bra mycket mer miljövänligare då den redan är inköpt och läst av många. Finns boken inte inne brukar det kosta 10kr att få den levererad till ditt bibliotek. Bibblorna drivs med skattepengar, att låna böcker är ett sätt att få tillbaka mer på skatten. Gör det du med.
Denna länk letar rätt på alla böcker på biblioteken i hela Sverige. Galet fantastiskt. http://www.bibliotek.se/index.html Länken nedan hjäler er extra tydligt om ni bor i Stockholm: http://www.biblioteket.se/

Se filmen på bio. All kultur utan trycksaker och dylikt är miljövänligt, så också ett biobesök då du inte får nått mer än en upplevelse för pengarna.

Köp skivan digitalt. Ettor och nollor som skickats via Internet är alltid bättre än en fysisk skiva som skall produceras och skickas.

Jag skulle verkligen vilja att ni hörde av er till mig om ni läser denna bok. Vore så kul att ha fått någon annan att läsa detta mästerverk.

PS. Efter allt snack om den där Blondinbella eller vad hon heter vill jag säga att inget av de företag vars prudukter nämns ovan har betalat för att jag skall nämna dem.

Sköt om er
Stephan
I ELFTE TIMMEN

3 kommentarer:

kajsa sa...

Läste ut boken igår och den var verkligen gripande. Tack för att du tipsade om den. (från ett annat av dina inlägg men jag minns inte vilket). Nu måste jag ju se filmen också.

Stephan Bäckman sa...

Hej Kajsa,

Jag tror att du är den enda som har läst boken på mina rekomendationer.

Kul att du gillade den precis som jag.

Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när jag såg filmen. Hyr den idag.

kajsa sa...

Det var svårt att hålla tårarna tillbaka på vissa ställen i boken... Hur ska det gå om jag ska se filmen? Jag kommer böla som sjutton.