fredag 30 maj 2008

Ett bra föredrag om kött


På länken nedan kan ni se hur den intresanta och roliga kocken MARK BITTMAN informerar om vad man skall äta och vad man inte skall äta för att leva klimatvänligt.
Detta föredrag är både roligt och intresant. Varför äter vi så mycket skräpmat och varför äter vi 5 gånger så mycket mer kött idag på jorden än vi gjorde 1960 samtidigt som vi riskerar vår planet

3 kommentarer:

Daniel sa...

"Detta föredrag är både roligt och intresant. Varför äter vi så mycket skräpmat och varför äter vi 5 gånger så mycket mer kött idag på jorden än vi gjorde 1960 samtidigt som vi riskerar vår planet"

Jadu...Varför äter vi 5ggr så mkt kött idag på jorden i jämförelse med år 1960. Kan det bero på att det för 50 år sedan fanns ca 2.5 miljarder människor och att det idag finns ca 6 miljarder människor på planeten?
källa: http://www.un.org/esa/population/publications/sixbillion/sixbilpart1.pdf

Kan en annan faktor vara att världens befolkning faktiskt blir rikare, mår bättre och lever betydligt längre idag än för 50 år sedan?

Skygglappar på - varför tänka själv när man kan svälja konceptet som andra packeterat åt en. Du spyr galla över att swedbank exploaterar klimatet för egen vinning, när du själv är en bidragande faktor till att skapa dessa "skenheligheter".

Sista frågan är: Vad spelar incitamanten för roll i klimatfrågan. Om Swedbank nu gynnar miljön - genom att tjäna mer pengar, då har du ju lyckats med din propaganda. Men ändock har du mage att klaga på deras agerande på ett sätt som får dig själv att framstå som en altruist, vilket jag utan att känna dig, tivlar starkt på att du är.

Stephan Bäckman sa...

Om du hade orkat titta på föredraget så hade du sett att han säger att "mellan 1950 och 2000 så har populationen på jorden ökat med det dubbla men kött konsumtionen har ökat femfallt".

Lars Johansson sa...

För det första Stephan så tror jag helt ärligt att du kunde ha dött efter din tidigare beskrivning av att ha ätit Quorn. Det var riktigt hemsk läsning.

Jag tror det filosofiska "felet" du gjorde är att man tror att man måste ha en köttbit på tallriken av nån form. På filmen ser man kanske ungefär när det uppkom och man kan ju ana vilka som har tvingat denna myt på oss (köttindustrin). Ett mycket bra föredrag.

Ditt "handikapp" (?) laktosintolerans visar ju också att det kanske inte är direkt en ko man ska få sin näring ifrån. Jag som nordby äter mycket mjölk/filmjölk men jag tror att det är fel.