måndag 12 maj 2008

Alla hjärtans dag

Skrivet 14 feb 2008

Hej där,

Då jag är sjuk som klimatet självt just nu och håller mig hemma blir detta ett mycket kort mail.

I dag är det alla hjärtans dag och du kanske skall köpa rosor till någon du älskar. Då vill jag förstöra detta för dig genom att be dig läsa följande: Sverige importerar årligen omkring 3 500 000 ton rosor.
Förstår du vilken enorm påverkan på miljön detta har bara för att vi inte kan vänta till sommaren när våra egna rosenbuskar slår ut här i Sverige. Drygt 1000 ton av förra årets import kom direkt från Ecuador (sydamerika). en stor del av resten kommer från Afrika. Dessa flygs sedan till de enorma blomsterauktionerna i Holland för att säljas till den som betalar bäst. Det helt galna är att en del av rosorna från Ecuador flygs till Holland bara för att där köpas upp av latinamerikanska handlare och flygs därför tillbaka över atlanten igen. Försök därför att tänka så här. Ju färre produkter du köper som har flygits till Sverige. Desto mer kan du flyga själv och uppleva saker på plats.
3 500 000 ton rosor om året till Sverige är tammefan helt galet.Ge istället bort en upplevelse, det är mycket mer miljövänligt.

Ha en trevlig alla hjärtans dag

Stephan
I ELFTE TIMMEN

Inga kommentarer: