tisdag 6 maj 2008

2007 rekordvarmt och kvinnor vill mer än män


Hej,

Förra året blev det femte varmaste året som hittills har uppmätts sedan mätningarna inleddes 1880, visar statistik från den amerikanska vädertjänsten NOAA som refereras av Sveriges Television. Detta trots väderfenomenet La Niña, som brukar innebära lägre global medeltemperatur.

År 2006 avslutades med en av de varmaste höstarna i Europa på mer än 500 år och följdes av en januarimånad som slog alla rekord. Då uppmättes ett globalt temperaturöverskott på 0,8314 grader över medelvärdet för perioden 1901-2000. I Sverige blev medeltemperaturen för år 2007 mellan 1,5 och 2 grader högre än normalt i praktiskt taget hela landet.

Jag älskar jordens alla kvinnor!

Fler kvinnor än män är beredda att göra något åt klimatförändringarna. Det visar en ny undersökning från Naturvårdsverket, rapporterar Svenska Dagbladet.
Fler kvinnor, 84 procent, än män, 67 procent, tycker att det är viktigt att vi gör något åt klimatförändringarna. Kvinnorna är också mer optimistiska till vad de själva kan göra för klimatet. Nära nio av tio kvinnor tror att de kan hjälpa till att bromsa klimatförändringen, jämfört med drygt sju av tio bland männen. – Det är möjligt att skillnaderna i attityder kan bero på att kvinnors klimatpåverkan är väsentligt mindre än männens. Visserligen uppmanas kvinnor att konsumera mycket, men denna konsumtion är inte lika klimatpåverkande som männens livsstil med exempelvis väsentligt mer bilkörning, säger Jessica Cederberg Wodmar, projektledare klimatkommunikation på Naturvårdsverket.

Det är ju bara kolla på denna grupp, 9 av 10 mail jag får om mina brev kommer från kvinnor. Keep up the good work.

Take care!
Stephan

Inga kommentarer: