söndag 20 mars 2011

Så skänker jag bort pengar!


Jag är medlem i en del miljöorganisationer för att stödja deras arbete samt även lära mig mer om vad de gör. Ett medlemskap i Världsnaturfonden kostar 320 kr och ett medlemskap i Naturskyddsföreningen kostar 295 kr. I Greenpeace kan man inte vara medlem för dom vill inte ha några medlemmar utan endast donatorer. Jag brukar därför skänka Greenpeace ca 300 kr om året.

Totalt blir detta 915 kr.

Jag har full förståelse för att alla inte kan skänka bort 915 kr om året till välgörenhet och jag lyckades faktiskt göra detta utan att det kostade en endaste krona och utan att jag behövde jobba extra. Jag lät helt enkelt pengarna jobba åt mig.

Så här gjorde jag.

Jag såg en annons för Betsson (spelbolaget på nätet) som sa att om man öppnade ett konto där och satte in 200 kr så fick man två fribiljetter till SF Bio som tack. Dessutom fick man en insättningsgaranti på 500 kr d.v.s. man kunde spela bort 500 kr men ändå få pengarna tillbaka.

Jag satte den dagen in 200 kr, fick mina biljetter (Värde 190 kr) och satsade alltihopa på Eric Saade i melodifestival kvalet. Hans var en solklar vinnare i kvalet och Jag vann 16 kr med en ny total på 216 kr.

Veckan efter satsade jag allt på några tjejer som jag inte ens minns vad de heter och förlorade allt. Men eftersom jag hade insättningsgaranti så fick jag behålla pengarna.

Veckan efter det var det Oscarsgala och jag spelade på den med men satte in 400 kr till på kontot och satsade 616 kr på de tio kategorierna man kunde spela på. Jag hade nio rätt och tjänade 400 kr. Min nya total var 1016 kr.

Veckan efter det var det den stora Melodifestivalen och huvudkonkurrenterna var Danny mot Eric Saade. Så jag tok 916 kr och satsade på Erik Sade och 100 kr och satsade på Danny. Danny gav 5 gånger pengarna så om han hade vunnit hade jag åtminstone nästan fått tillbaka allt jag satsat av mina egna pengar. På Eric satsade jag 916 kr.

Som ni säkert vet så vann Eric Saade och min slutliga pott blev 1465 kr.

Av dessa pengar så går 915 kr till välgörenhet och kvar har jag då 550kr. Okej jag erkänner, det blev inte gratis. Jag stöttar tre organisationer med nästan 300 kr vardera och behövde endast betala 50 kr för det.

Jag hade kul och kunde ge pengar till välgörenhet samtidigt. Då är livet som bäst.

Har du något kul sätt för att skänka pengar till välgörenhet?

6 kommentarer:

Toby sa...

Hej miljöhjälte!
Följer du den skrämande debatten om att svenska ensamstående kvinnor ska slippa behöva åka till Danmark och köpa sats?
Barn är ingen rättighet och speciellt inte när vår undergång består i att vi är och kommer att blir för många!!! Vi kan inte fortsätta trotsa naturens lagar, det är inte naturligt! :)
Malin Wollin på aftonbladet skriver ett bra inlägg i debatten, läs det! Keep on the good work min vän

Dramaqueen sa...

Som före detta student och numera arbetslös har jag inte riktigt budgeten för att fixa sånt och jag är heller inte spelartypen...men jag kör på godstart.se, även om det tar längre tid...många bäckar små och allt det där...

Monica sa...

Jag gillar affärer som ger en möjlighet att "runda upp" för välgörenhet. Det är väldigt enkelt sätt att skänka pengar på. Blir småsummor för den enskilde kunden i stunden, men jag tror väldigt många nappar och i så fall kan det bli en rejäl slant till slut. Fler butiker borde ansluta sig till sån välgörenhet!

Christel sa...

Jag är ju lite oldfashion och stoppar ner myntskramlet som blir över i bössan när jag handlar på Ica.

Therése sa...

roligt sätt!haha.. gillar Gore t-shirten oxå : ))

Michael sa...

Dessa båda filmer borde ALLA ta sig tid att se, och sedan fundera över vad som sker och hur vi kan påverka detta !


http://www.youtube.com/watch?v=EtW30pt_kYo&feature=channel&list=UL


http://www.youtube.com/watch?v=RZPsLkKOi8w