söndag 14 mars 2010

Yvonne Ruwaida skadar miljöpartiet!

Jag har inte varit fascinerad av politik speciellt länge. Jag tycker ärligt att TV serien VITA HUSET känns mer spännande än äkta politik och är det nått som stör mig så är det alla löften som man kan höra månaderna innan valomgången som sedan inte infrias då politikerna och partierna gör helomvändningar.

Miljöpartiet faller sig dock ganska solklart som det parti som står närmast mitt eget hjärta då det finns ett starkt engagemang för världen vi lever i och inte bara för tillväxt och ökad omsättning för alla företag.

Är det dock något som jag inte klarar av så är det när våra skattepengar används till ren skit. Så som att man i Stockholms kommun lägger 79 miljoner kronor på att bygga en hiss ovanpå globen eller att man lägger 230 miljoner kronor på att bygga ut spårvagnsnätet mellan djurgården och citykärnan. En sträcka på 4 kilometer. Jämför dessa 230 miljoner kronor med de ynka 90 miljoner kronor som Andreas Carlgren pratar om att regeringen skall använda till att rädda Östersjön.

Nu senast är det miljöpartiets oppositionsborgarråd Yvonne Ruwaida som har hamnat i blåsväder för 3 gången på 10 år.

För att ni skall få lite info så backar vi bandet!

1999:
Fick skattebetalarna betala 70 000 kr för att betala Yvonne Ruwaidas taxiresor. Detta låter ju verkligen sunt när man är miljöpartist.

2000:
Yvonne Ruwaida använder riksdagens kreditkort till ett värde på ytterligare 200 000 kr utan att kunna redovisa kvitton. Först efter flera klagomål från riksdagens förvaltningskontor kan hon lämna in kvitton. Kvitton som vore mycket intressanta att ta del av.

Under 1 år använde hon altså 270 000 kr av skattebetalarna pengar för att täcka sitt jobb. OM man tar denna summa och lägger på 30% som en fiktiv skatt och sedan delar det på tolv så motsvarar summan 29 250 kr som hon brände. Detta är väl mer än vad landets många sjuksköterskor tjänar?

Nu är Yvonne Ruwaida i blåsvädret för tredje gången:

2009:
Dagens Nyheter avslöjar att Ruwaida under 1 års tid ringt för 31 841 kr vilket självklart skattebetalarna får betala. Ett snitt på 2 653 kr i månaden. Fast reglerna för anställda inom Stockholms stad säger att alla privata samtal skall betalas av personen själv så har Ruwaida låtit oss skattebetalare betala samtliga hennes samtal under 2009.
Detta kan jämföras med Lotta Edholm som under hela 2009 ringde för endast 2 662 kr. Drygt en tolfte del av vad Ruwaida ringde för.

För min del så gör detta mig skitförbannad. Faktiskt så skitförbannad att jag starkt överväger att inte rösta på miljöpartiet i kommunvalet. Så här håller man helt enkelt inte på. Jag skiter i om någon köper två toblerone med fel kort eller om man unnar sig en taxi efter en hård vecka på jobbet då man vill hem till barnen. Men detta är nått helt annat. Detta är ju satt i system.

Jag tycker det är miljöpartiets förbaskade skyldighet att sätta sig ner och diskutera om inte Yvonne Ruwaida gjort sitt för partiet. Just nu har hon ju skadat partiet inte mindre än tre gånger.

Vad säger ni som läser denna blogg. Är detta beteende förlåtligt? Och vad är det som säger att jag skall vara laglydig och betala min skatt när den går till sånt här. Förstår inte landets politiker att ju sämre dom sköter sig ju mindre vill svenska folket betala sina skatter. Hur många uteliggare skulle inte kunna få en bostad för dessa pengar. Hur mycket skulle skolmaten och äldrevården inte kunnat blivit bättre för dessa pengar. Jag är trött på alla människor som inte behandlar andra människors pengar med den respekt de förtjänar. Folk har jobbat hårt och och slitit på sina kroppar för att betala in dessa skattepengar. Börja visa oss svenska skattebetalare lite respekt!

Om miljöpartiet, sätt er ner och diskutera om Yvonne Ruwaida är en fördel eller nackdel för partiet. Det kommer en tidpunkt då vi alla måste städa på vår egen bakgård. Och Yvonnes tid har kommit nu.

En länk till detta blogginlägg har mailats till samtliga riksdagsmän inom Miljöpartiet enligt denna lista.

11 kommentarer:

Annika sa...

Jag tycker precis sådana här händelser är så sorgliga. De är inte hela världen egentlgen. Men i en tid i våran värld där miljön är i akut nöd så behövs det att folk röstar på de partier som verkligen vill ändra på detta. Mina skattepengar är inte det jag blir mest ledsen över, utan snarare det faktum att vissa kommer att bojkotta hela partiet på grund utav henne. Det är så onödigt!

Bondjantan sa...

Håller med. Så surt. Så fel. Så onödigt!

Stephan Bäckman sa...

Hej Annika och Bondjantan, jag hänger inte med om det är mig eller Yvonne ni kritiserar?

Jag läste i tidningen i morse att Yvonne kommer behöva jaga personröster för att hon inte längre är toppkandidat i Stockholm för Miljöpartiet. Detta glädjer mig och öppnar upp nya dörrar för att rösta på partiet även i Kommunvalet.
Jag hade ju tänkt rösta på dem i Landsting och riksdagsvalet ändå!

//emma! sa...

Jag blir alltid lika upprörd när personer med makt utnyttjar sin ställning. Jag förstår inte heller varför man inom miljöpartiet tagit tag i detta. Jag tycker människor ska få en andra chans men när det upprepar sig såhär blir man less! Det jag tror de andra menar med sina kommentarer är att en person kan dra ner ett parti mycket, eftersom kanske fler resonerar som dig och väljer att strunta att rösta på mp för att hon har gjort ett fel. Iaf kommer jag rösta på mp nu när jag kan rösta för första gången! Det finns ju många fler som verkligen kämpar för miljön än de som utnyttjar sin ställning.

Jivan sa...

Tack för att du tar din tid och luskar och skriver! Hon borde åka ut med omedelbar verkan... Ingen kan väl förlåtas ett sånt beteende?

Hoppas politikerna läser ditt inlägg och våra kommentarer!

Helena sa...

Följande pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholms stad kanske kan vara av intresse:

Mobiltelefonkostnaderna för Yvonne Ruwaida

Våra ledande politiker gör sig väldigt tillgängliga för stockholmarna. De arbetar mycket, deltar i många möten och pratar med många stockholmare. Effektiva och mobila kommunikationsverktyg är en medveten prioritering från vår sida.

Varje parti har ett fast partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar detta alltså inte skattebetalarna, utan endast Miljöpartiets budget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat.

Mobiltelefonen är ett centralt verktyg i vårt arbete. Telefonen används inte bara för att prata utan är även ett verktyg för att läsa och skriva e-post, läsa dokument, hålla kalendern uppdaterad, vara aktiv i sociala medier och för omvärldsbevakning via internet.

Vårt oppositionsborgarråd i Stockholm, Yvonne Ruwaida, är den som tydligast använder mobiltelefonen i sitt arbetssätt och för att göra sig tillgänglig. Under de senaste 21 månaderna (dvs från april 2008 till och med december 2009) är den totala kostnaden för hennes mobiltelefon ca 48 500 kr, dvs ca 2300 kr per månad. Av dessa 48 500 kr är ca 17 800 kr för datatrafik och ca 3500 kr för sms och mms. Inom de 48 500 kr ryms även ca 3900 kr för privata telefonsamtal, vilket regleras genom löneavdrag.

Vi har gjort all information om kostnaderna för våra mobiltelefoner tillgänglig för de journalister som ställer frågor.

Lucas Carlsson sa...

Affären med telefonräkningen visar ju hur kristiskt man måste läsa tidningen. Det framgår ju inte av artiklarna att det är Miljöpartiet som får ta kostnaden för telefonen och inte skattebetalarna.

Det framgår inte heller att Yvonne Ruwaida förra året avstod 230.000 av sin borgarrådslön till förmån för en grön fond som Miljöpartiet i Stockholm förfogar över.

Nisse sa...

Ruwaida är lika katastrofal som Mona Sahlin. DE 230 000 kronorna hon skänkt till den gröna fonden, är antagligen ett försök att släta över alla sina föregående misstag. Det kommer mera. Lol.

Anonym sa...

Om jag inte missminner mig så tog Yvonne Ruwaida taxi till riksdagen varje dag, trots att det gick snabbare att åka tunnelbana samma sträcka. Miljövänligt och en effektiv användning av skattebetalarnas resurser...

foliehatt sa...

Nej Stephan,
du säger "Jag skiter i om någon köper två toblerone med fel kort eller om man unnar sig en taxi efter en hård vecka på jobbet då man vill hem till barnen." men det är INTE OK att ta taxi på någon annans bekostnad. ALDRIG utan att tillstånd för detta. Många politiker verkar har fruktansvärt svårt att skilja vårt gemensamma från sitt. Ruwaida skadar först och främst de fattiga stackare som inte får ihop sina egna personliga budgetar - men ändå tvingas betala in skatter, som delvis går till Y.R.s excesser. Tänk på att dessa fattiga ALDRIG har chansen att " unna(r) sig en taxi efter en hård vecka på jobbet då man vill hem till barnen." Att YR ens finns kvar i partiet är en stor skam och ett politiskt sänke för MP.

Anonym sa...

Det var inte bara 2 Toblerone som Mona Sahlin försnillade. Hon lät skattebetalarna betala för varor värda över 60000 kronor.