söndag 7 mars 2010

Ut med det gamla....(del 7)


Nu gör jag mig av med sak 71-80.

Varje söndag vankar jag runt i lägenheten och stör mig på allt jag äger. Flera gånger i veckan tänker jag att dessa 10 ynka saker i veckan gör ju att jag inte kommer någon vart. Jag läser ganska sakta jämfört med övriga Sverige vilket gör att jag inte har läst alla böcker jag äger. Jag har under mitt liv innan jag blev klimatintresserad säkert köpt på mig över 50 böcker som jag ännu inte har läst. Många av dem är såna som fått mig att fundera på om jag någonsin kommer läsa dem och detta stör mig jättemycket.
Förr ville jag ju äga allt som kunde personifiera vem jag var. Numer vill jag inte äga nått annat än lite vackra tavlor som jag kan ha på väggarna. Jag blir dock stressad av att sakerna lämnar mig på tok för sakta. Jag förstår faktiskt inte hur det går till.
Jag har ju knappt köpt nått på enormt länge numer. T ex så har jag inte köpt en endast prydnads sak på flera år. Om jag rest någonstans så brukar jag försöka hitta ett tygmärke som jag kan sy fast på min gamla lumpen bag. Det tar ingen plats alls. Ju mindre (i dubbel bemärkelse) saker jag äger desto mer kommer jag trivas på mina 55 kvadrat. Problemet är att jag number blir småirriterad av att titta på allt jag köpt på mig under åren.

Nedan är veckans 10 saker som jag gör mig av med.

1. Handbojjor med rosa fuskpäls
2. Presentkort på SF anytime (gratis nedladdning av film)
3. Vera Wang Eau de toilette spray 50 ml. Fästmön betalade 450 kr för den (oanvänd).
4. Receptbok för egna recept (från filmen Julie & Julia)
5. Bonniers 3-bands lexikon
6. Skiva med musik i fantastiskt DTS ljud. För dig som vill skryta för killarna.
7. CD singel: Mission impossible theme
8. Hammarby matchtröja "Guldåret 2001" Limited edition" Buda på tradera här!
9. Harry Potter officiell skjorta (fortfarande inplastad) Buda på tradera här!
10. Min förra dator. Stationär. Två inbygda hårddiskar. Buda på tradera, Startpris 1 kr.

Jag lever i en stark förhoppning att min dator skall hamna hos en familj som kanske lever under lite enklare förhållanden men där det finns en liten 8-10 åring som drömmer om en alldeles egen dator. Varje gång jag går till biblioteket ser jag barn sitta vid deras lånedatorer och antagligen har dom det lika knapert där hemma som en annan hade det som barn.


OBS! De sju saker som man inte kan bjuda på tradera kan man alltså kontakta mig för att byta till sig. Jag byter inte mot något omständligt utan mot 20 kr som jag sedan har tänkt skänka vidare till organisationen KLIMATAUKTION. Hitintills har jag fått ihop 140 kr som jag skall skänka dem inom kort. Min förhoppning är att kunna skänka 200 kr genom saker jag själv gjort mig av med. Det är både återanvändning och välgörenhet.
Du kan kontaka mig antingen på Facebook eller genom att maila ielftetimmen[at]hotmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller också på att rensa bort prylar och känner hur jag blir friare och kan andas mer för varje pryl som försvinner. Appropå böcker så har jag just ändå köpt en bekants bok. Jag har inte börjat läsa den ännu men köpte den pga att denna strof finns i boken: Everything you touch touches you back, and everything you own owns you back!

Hälsn Eva Elings

Sabina sa...

Känner verkligen igen mig i det här med att ha för mycket grejer som man inte har någon aning om hur de hamnade där! Saker som man köpt för att de gjorde en glad just då men som gör en irriterad i längden.

Kul förresten att läsa en miljöblogg som är skriven av en kille för en gångs skull!