torsdag 11 februari 2010

Gör din plånbok sååå glad!


Denna vecka skall jag göra något som jag aldrig gjort förut i denna blogg, Jag tänker förespråka konsumtion i massor.

Vadan detta kanske du undrar, jo denna vecka är det så att det kom ett erbjudande som helt enkelt är för svårt att motstå. Jag handlade häromdagen och i helgen kommer jag handla ännu mer.

Det är nämligen som så att COOP (eller Konsum som jag fortfarande kallar kedjan)erbjuder sina medlemmar något helt sjukt denna vecka.

Dom erbjuder medlemmarna att handla massvis med ekologisk basmat inom Änglamarkserien för endast halva priset. Du får alltså två paket spagetti till priset av ett. Detta är en helt galen rabatt. När såg du senast något med 50 % rabatt (som inte var kläder vilket verkar vara en större färskvara än mat).

Och som om inte detta vore nog så har ju Coop dessutom en kampanj denna månad där dom skänker 1 kr till röda korsets arbete på Haiti för varje produkt ur Änglamarks sortiment under hela februari.

Som jag sa så är detta ett fantastiskt erbjudande.

Det slutade med att jag köpte 10 produkter första dagen. Med andra ord betalade jag bara för hälften och dessutom skänktes 10 kronor till Röda korset. Innan helgen är slut skall jag jaga rätt på massa billig ekologisk olivolja.

Tro nu för guds skull inte att jag på något sätt får betalt för att skriva om detta. Självklart får jag inte det. Jag tycker bara att bra ekologisk mat som dessutom bara kostar halva ordinarie priset är ett bra erbjudande som jag vill att ni skall uppmärksamma.

Om jag skall kritisera Coop så är det enkelt, hur fasen kan de under en hel vecka sälja mat till halva priset? Det är ett klart och tydligt bevis på att Coop har över 50 % i marginal på dessa varor för inte fasen tror jag på att de går i förlust på produkterna denna vecka. Prissättningen är med andra ord sjukt dyr från början och hur mycket får egentligen bönderna som producerar råvarorna.

Men mitt tips är att shoppa upp ett gediget förråd av basvaror denna vecka. Du gör en insats för din plånbok och för Haitierna samt att det är riktigt vänligt mot planeten att handla ekologisk mat.

Mycket nöje i köket framöver!

1 kommentar:

Tekla sa...

Skulle det inte vara intressant att fråga Coop om detta? Kanske är det så att de går med förlust på dessa varor under denna vecka i marknadsföringssyfte? Annars är det ju hutlöst att ta 50% i marginal!