söndag 2 november 2008

Se detta, för guds skull!Idag hade jag tänkt skriva ett inlägg om hur jag haft en kanondag men bara spenderat 300kr. 250kr på en tröja och 50 kr på att hyra en film. Tröjan var av flece och skall hålla mig varm i vinter på jobbet där vi har det iskallt vissa dagar.

Filmen jag hyrde hade jag tänkt skriva en massa om men det får bli en annan dag.

Jag har precis upptäckt ett gammalt mail från min vän Tessa som handlar om kyckling industrin på jorden men främst i England och detta var tamme fasen det sjukaste och äckligaste jag sett.

Så ta dig tid att titta på filmerna nedan och sedan vill jag ha din kommentar om vad du tycker om detta och hur sugen du blir på att köpa ägg i framtiden.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du uppmärksammar detta och väldigt bra gjort av Jamie olivier! När jag ser detta är jag så glad att jag är vegetarian och trots att jag köper ekologiska ägg mår jag så dåligt av att se den här djurindustrin att man nästan får lust att sluta köpa ägg överhuvudtaget.Hoppas det här får människor att reagera.

Jonas D sa...

Såg lite och det verkade vara riktigt intressant och skrämmande...

Jag gissar att du hyrde "sharkwater" - mitt lilla tips :P

Stephan Bäckman sa...

Ja det gör verkligen ont i mig att äta kött när jag ser sånt här. Jag önskar att det vore som så att man fick slakta sina egna djur om man ville äta dem.

Då skulle få av oss äta kött tror jag.

kajsa sa...

Jag har inte tittat på filmerna men kan tänka mig vad som visas. Har sett åtskilliga likartade filmer i mina dar och jag är så glad att jag är vegetarian. Ägg äter jag visserligen fortfarande men de köper jag från en KRAV-bonde några kilometer härifrån.

"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be vegetarian."

Paul and Linda McCartney, 1996

Julius sa...

Varfor gor det ont i dig att ata kott nar du ser detta Stephan, vad ar det for kott som du ater?

Stephan Bäckman sa...

Julius:

Det gör ont i mig för att allt som har med döden att göra gör ont i mitt hjärta. Allt dödande på vår jord anser jag vara onödigt.

Samtidigt så skämms jag för att jag äter kött, även om jag äter bara 1/3 av vad jag gjorde förr.

Anonym sa...

Tack att du samlat allt på en plats , Efter att sett och mått dåligt en stund kommer klarheten till mig, köp bara eko-ägg och sprid vidare denna info så kan jag må bra igen och världen blir också bättre.

Anders Branderud sa...

Att äta ägg, mjölk och smör och "kött" (de är döda djur, de är inte "kött") från fisk, kyckling eller andra djur, bidrar till djurs lidande, plåga och död, I Sverige och I andra länder.

I äggindustrin dödas hönor, tuppkycklingar. De får bo instängda. De får inte ett liv i frihet, de får oftast inte se dagsljus (varken ”frigående” höns eller ”burhöns”).

Människan utnyttjar dom. Tar deras ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorad när dem har lagt ägg.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv.

Inga djur som i dagens samhälle används som ”produktionsenheter” får detta tillgodosätt. Människans slaveri med djuren orsakar idag att mer än 57 miljarder landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur dödas. Detta för att djur får en status som och behandlas som ”egendom”när man tar deras ägg, mjölk, honung och dödar dom för läder och päls.

Rekommendar denna:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7Gbq3lkKwY&feature=player_embedded
och denna: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/
och denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/story-of-hens-chickens-their-tragic.html