måndag 13 oktober 2008

Är Al Gore en lögnare?


I dagens Svenska dagbladet sågas Al Gore av några som kallar sig Stockholmsinitiativet.

Eftersom jag inte blir skrämd av information som hävdar att klimathotet bara är skitprat tänkte jag att jag kunde länka till artikeln i min blogg, Jag skulle verkligen vilja att ni kommenterade detta i min blogg sedan.

För mig handlar det inte om klimathotet är skitsnack eller ej nämligen. För mig handlar det om att göra mitt fotavtryck på jorden så litet som möjligt så att jag kan lämna gjorden i samma skick som jag fick den av mina föräldrar. Att jag sedan sparar massa pengar på en minskad konsumtion och mår bättre av godare icke besprutad mat är också en fördel som för alltid kommer få mig att köpa så ekologisk mat som möjligt.

Länken till artikeln är HÄR!

9 kommentarer:

CA sa...

Fattar inte hur du tänker. Varför lägger du inte ner samma tid och energi på att stoppa världshungern istället? Anser du att du ansvarar för människor som ploppar upp om flera generationer men att du inte alls ansvarar för de människor som finns på jorden här och nu? För att om du tänker klimat så ska du veta att det drabbar människor i fattiga länder främst, därför utesluter "klimattänket" hjälp till människor i tredje världen. Har svårt att fatta era mumbojumbon om att lämna jorden i samma tillstånd som ni kom. Ta ansvar för världen HÄR OCH NU.

Anonym sa...

Med vår tids nya religion med profeten Al Gore i spetsen ber vi numera vår aftonbön enligt nedan:

Fader Gore som är i USA
Helgat vare ditt namn
Tillkomme ditt klimatrike
Ske din vilja på Jorden
Fräls oss från klimatets ondska
Giv oss vårt ekologiska bröd
Och förlåt oss våra gaser
Ty riket och makten är din

Amen

Helen sa...

Fortsätt ditt otroliga engagemang, det smittar av sig och sprider sig! Vi lever i en värld där allt är beroende av varandra, och vår miljö och dess naturresuser är det som gör allt möjligt! Därför måste vi ta hand om den och se till att den bevaras för framtida generationer och för dagens genarationer, innan katastrofen blir för stor! Genom att tänka på miljön och ta ansvar för sina handlingar gör man också en insats för alla de som lever i fattigdom, eftersom de kommer drabbas absolut värst utav våra massiva utsläpp av koldioxid och annat! Så lev väl!

Anonym sa...

Men finanskrisen då? Hur gör vi med den?

kajsa sa...

ca har visst inte fattat att en minskad konsumtion och miljötänk visst gagnar de som lever i fattiga länder. Det är ju på grund av vår överkonsumtion och välfärdssamhälle som de lever i kvar i fattigdom. Allt hör ihop. Och engagemang för det ena behöver inte utesluta det andra. Sluta läs denna blogg om du tycker det är mumbojumbo. Vad gör du själv för att hjälpa människor i tredje världen?

Jocke sa...

För att besvara anonym: Vi kan hoppas att USA börjar föra en ny ekonomisk modell och slutar att följa Milton Freidman, Alan Greenspan och Chicagoskolans synsätt som totalt dominerat sedan Reagans tid.
Vi kan tacka George W Bush, Dick Cheney och Carl Rove för den finanskris som de skapat genom en helt sjuk fastighetsbubbla. (samt hur denna modell gjort den amerikanska medelklassen urfattig och de absolut rikaste ännu rikare. För att inte tala om hur fint storföretagen fått det).
Dr Ravi Batra (som för många år sedan förutspådde denna kris och därmed kallats "Dr. Doom") har uformat en vision för framtiden i boken "The New Golden Age: The Coming Revolution against Political Corruption and Economic Chaos".
Bara å läs.

Jocke sa...

Konsten att ska börskrascher: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=256

Jocke sa...

FN/EU planerar att förstöra det ekologiska jordbruket och utplåna den komplementär- och naturmedicinska branschen:
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=257

krille sa...

Att al gore blivit en slags miljöguru kan ibland kännas ganska olyckligt eftersom det ibland känns som om det enbart är av egen vinning han har genomdrivit sitt projekt. att klimathotet däremot är ett stort problem är nog ganska många överens om. en av de viktigaste saker vi ska göra är att sluta överkonsumera, det är inte försvarbat att köpa nya kläder flera gånger i veckan för att användas en gång sen inte mer ,likaså borde det lagstiftas om att de inte ska få byggas fler gallerior som blir det enda fritidsintresse att besöka och konsumera i som mänskligheten har.. egen inhemsk miljövänlig produktion ska premieras, vi som konsumenter ska styras in i att bara köpa ekologiska och klimatsmarta produkter sen ska solidariteten med jordens befolkning ge alla samma möjlighet att produktrerna ska vara landets befolkning till gagn i första hand ej göda kapitalet och deras förespråkare som gör den rike ännu rikare och de som behöver mat, skola, sjukvård m.m.inte får någon del av kakan