tisdag 14 oktober 2008

Mina kläder är på tradera


I helgen lade jag ut mina första kläder någonsin på Tradera.

Jag har två kostymer och en kavaj som jag inte använder längre. Jag har helt enkelt fått en tredje kostym som jag alltid använder.

En av dessa kostymer är helt klart de dyraste plagg jag någonsin köpt. Det var en Asien skuren kavaj med byxor och två skjortor som jag köpte för 8 000 Kr. Denna kostym har jag använt ca 3 gånger och den kan alltså räknas till mitt livs sämsta köp även om kavajen är cool och man känner sig lite som en James Bond skurk när man har den på sig.

Jag hoppas att den kan glädja någon annan så därför har jag satt ut den för 199kr.

Min andra kostym är köpte jag för 2000kr vilket är mer logiskt, den är i toppskick men används inte och därför åkte även den ut för 199kr.

Sist men inte minst har jag lagt ut en mocka kavaj som jag inte använde mer än tre gånger innan den fick hänga i garderoben utan att jag använder den. Den köptes för 1 600 kronor men jag lade ut den för 99kr.

Det vore verkligen kul om man kunde få detta sålt. Det betyder ju att någon annan får användning för kläder som jag inte har användning av.

Dessutom har jag lärt mig att inte köpa kläder som jag inte kommer använda, men hur fasen vet man egentligen det i förväg? Har ni några tips?

Länkar till Kostym 1, Kostym 2 och Kavajen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ledsen att säga detta om en annars sympatisk blogg: Men gud vad herrn särskriver! Det blir väldigt konstig svenska i mina ögon.
Men jag antar att denna epidemi är här för att stanna...

Stephan Bäckman sa...

hahaha

Jag var inget ess i skolan i låg och mellanstadiet när man fick lära sig detta så jag kan nog inte grund reglerna. Jag skall titta lite närmare på detta när jag får tid.
Jag skriver alla mina inlägg i Word för att minska mängden stavfel men programmet reagerar ju tyvärr inte på särskrivningar.

Jag skall givetvis försöka förbättra mig på denna punkt men man får nog även ha lite överseende med detta då det är ett av många problem jag egentligen har med mitt skrivande.

Ekorren sa...

Jag har samma problem.
Dock har jag uppmanat de som ofta nämnt det att fortsätta nmna det vilket gör att man lättare tänker sig för och lär sig lite av reglerna.

Har inte kommit över det helt, men bättrat mig en del.

Anonym sa...

Jag applåderar att du, trots svårigheter med att skriva, inte låter det vara ett handikapp för dig. Keep up the good work!
Ärligt sagt tror jag inte att särskrivningsproblemet bara är ett resultat av svårigheter i skolan utan ett resultat av internets och words intrång i våra liv. Då engelskan totalt dominerar på internet blir vi vana vid särskrivningar. Detta i kombination med att många använder just word, som inte känner av särskrivningar, blir det ganska lätt "fel" svenska.
Jag tycker verkligen inte att du är ensam om särskrivningar. Det verkar i stort sett blivit norm.
Jag är nog förlegad i min åsikt.

www.jordochdjur.se sa...

Håller med anonym här. Det är lite jobbigt med alla dessa särskrivningar, även om inte I elfte timmen är värst i denna distans.
Man tappar mycket av den naturliga rytmen när ord styckas av både här och där.
Tips: läs mycket bra svenska (skönlitteratur eller kultursidorna i tidningen); korrekturläs din text noga, sluta använd stavningskontrollen - den gör bara att man själv slutar tänka!

Hur gick det med klädförsäljningen? Själv sitter jag med bärkassar av urvuxna barnkläder som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med!

/Monica

Stephan Bäckman sa...

Monica,

Klädförsäljkningen gick bra, jag fick allting sålt även om priset var mycket lågt. Jag fick ihop 550kr. Köpte kläderna för 11800kr