måndag 7 juli 2008

Filmrecention

För några veckor sedan så hade jag det tvekfulla nöjet att se filmen VÅRT DAGLIGA BRÖD.
Tvekfulla för att trotts att filmen är högst sevärd och intressant så visar den ju inte upp precis det man vill se.
Filmen som är ca 90 minuter lång saknar kamera rörelser och saknar dialog men är via sitt bildspråk tillräcklig för att man skall bli fascinerad.

Filmen lägger heller inga värderingar i det vi ser utan låter tittaren avgöra vad hon eller han skall känna när man ser det som visas på teven.

VÅRT DAGLIGA BRÖD handlar om hur maten vi äter framställs och vilken jätteindustri detta är.
Detta är ju nått som mat konsument man aldrig får se utan vi kilar ju snällt ner till vår mataffär och köper t ex ett salladshuvud utan att förstå att detta salladshuvud är fraktat till Sverige från ett annat land där enorma salladsplantage besprutas och skördas inte bara dagligen utan även dygnet runt för att kunna tillfredsställa människans behov av mat.

När man ser filmen så blev min huvudfråga efter att ha sett den: Hur skall maten räcka till när vi blir allt fler och fler på vår jord?

Jag rekommenderar starkt att du ser denna film. Man får sig en tankeställare som varje människa på vår jord behöver.


3 kommentarer:

Martina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stephan Bäckman sa...

Martina: Tråkigt att du stör dig på mina särskrivningar men vill du läsa vad jag har att skriva i min blogg får du lära dig att stå ut med dem! Finner din kommentar både trist och onödig. Hellre en blogg som är intressant med stavfel än en blogg som är ointressant men perfekt skriven.

Tjänsteresor är inget man blir bjuden på, de förväntas att man åker på dem för att kunna sköta sitt jobb.
Vad man dock kan göra är att göra dem så miljövänliga som möjligt, så som att ta tåg till flygplatsen istället för taxi eller att alltid ta tåget om det är inom vårt land.

Men som du säkert förstår så är få företag intresserade av att låta folk ta tåget till t ex London där vårt europeiska huvudkontor ligger.

PS. Tänk på att folk kan lida av dyslexi nästa gång du klankar ner på deras stavande!

Martina sa...

förlåt. jag menade inte att vara elak. Och det var en onödig kommentar.

Tjänsteresa har jag aldrig varit på trots att jag arbetat heltid de senaste fem åren. I min bransch existerar inte tjänsteresor om man inte är chef..

Fortsätt med din blogg och strunta i onödiga människor som jag.