måndag 14 april 2008

Den förbannade telefonkatalogen


Kära miljökämpar,

Igår söndag blev jag riktigt förvånad. Plöttsligt rullar en stor lastbil från posten in på gården och jag fattade ingenting. Det var ju söndag. Måste vara någon som känner någon på Posten och skall flytta tänkte jag.
När jag en timme senare skall gå ut ser jag vad de hade levererat. Den förbannade telefonkatalogen. Jag har inte blädrat i den på många år. Har man internet så använder man ju internet. Jag blev riktigt förbannad och tänkte faktiskt maila gula sidornas VD under dagen men hann inte. Men nu ikväll fick jag ett mail med följande info:

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Rätt onödigt va?Varje modern människa checkar telnummer via hitta.se eller typ eniro.se.Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt vad det gäller transporter och papper. (0,7% av Sveriges förbrukning)Jag rekommenderar att du avbeställer dina kataloger. Ta 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön!2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonkatalogerna. Låt det bli 1 miljon nästa år!Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Jag avsade mig en telefonkatalog direkt. Gör det du med!

Vänligen

Stephan

1 kommentar:

jessica sa...

Och när man bor i lägenhet kan man inte ens avbeställa katalogen - då får man försöka glädja sig åt att de tar en extra transportrunda (med nya utsläpp) för att hämta upp de kataloger som blivit över... Är det meningen att man ska tolka det som en bra grej?!??