måndag 22 december 2008

Julkrönika 2008


Varje år brukar jag i regel skriva en Julkrönika men i år har jag inget behov av att skriva en sådan. Anledningen är att jag var inne på Köpstopps bloggen och hittade klippet nedan som jag tycker säger allt om hur jag kommer spendera min jul.

De få julklappar jag har köpt i år är till 90% begagnade saker som jag köpt. Och de få saker som jag inte har köpt begagnade kommer ändå leda till ett mer hållbart leverne för mina nära och kära om de använder det jag köpt.

Förr brukade jag slå in mina julklappar i filmaffischer som jag tagit ur pappersinsamlingen på jobbet men i år kommer jag slå in klapparna i gamla morgontidningar. Visst det kanske inte blir vrålsnyggt men herregud, jag ger inte mina presenter till några barn (tyvärr) och pappret skall sitta på i 24 timmar. Då är det inte okej att köpa papper när jag redan har begagnat som fungerar utmärkt. På så sätt spar jag såklart även ca 30 kr.

Så titta på filmen nedan och fråga dig själv om du köpt för mycket julklappar även i år? Skriv sedan gärna en kommentar om hur du skall spendera din jul.

Om någon dag är jag tillbaka med vad jag gav bort i julklapp.


2 kommentarer:

Martina sa...

Jag kommer ge bort pengar till stadsmissionen i folks namn och ekologiska kläder (bla underkläder) till mina systerdöttrar. Jag ger också bort pocketböcker.

Jag firar jul på sjukhuset som sjuksköterska samt på ett X2000-tåg mellan Sthlm och LKPG.

Samt lite ätandes vegetariskt julbord hos föräldrarna, och såklart framför Karl Bertil Jonsson på SVT!

God jul!

Stephan Bäckman sa...

Martina: Det där lät ju som en kanon jul i mina ögon.

Jag skall se Karl Bertil Jonsson för första gången i mitt liv i år. Har aldrig gillat han som tecknat programmet, har tyckt det varit deprimerande när jag var yngre och ville aldrig titta som barn.

Många har dock sagt att handlingen kommer passa mig perfekt så nu skall här fasen kollas.

Det blir ekologisk jullunch för mig med.